Omena-puolukkaherkku

Omena-puolukkaherkku 

60
min
6 annosta
30-60 min
Vastustamaton makuliitto syn­tyy jouluomenois­ta, puolukoista ja rapeasta kaura­muruista.

Ainekset

5 omenaa
1/2 dl pakastepuolukoita
1/2 dl sokeria
1/2 sitruunan mehu

kauramuru

1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
50 g voita
1/2 dl fariinisokeria
1/2 tl jauhettua kardemummaa
ripaus suolaa

Lisäksi

vaniljajäätelöä

Valmistusohje

1. Kuori ja lohko omenat. Nosta ome­nat kulhoon puolukoiden, sokerin ja sitruunamehun kanssa. Sekoita ai­nekset ja nosta uunivuoan pohjalle.

2. Sekoita kulhossa vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Lisää voi, sokeri ja kardemumma ja nypi keskenään mu­rumaiseksi seokseksi.

3. Ripottele kauramuru omenase­oksen päälle. Paista 200 asteises­sa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.

4. Nostele tarjoilulaseihin kerrok­sittain omenapaistosta ja vaniljajää­telöä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 27/2016.

Ihanat hedelmät maistuvat joulun jälkiruoissa:

Luumuruukku

Luumuruukku

omenajälkkäri

Omenajälkkäri

glögipäärynät

Glögipäärynät

Ruoka.fi: Uuniluumut

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
21.12.2016
Katri Schröder
Sampo Korhonen