Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Omena-puolukkaherkku

Vastustamaton makuliitto syn­tyy jouluomenois­ta, puolukoista ja rapeasta kaura­muruista.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Täyte:

  • 5 omenaa
  • ½ dl pakastepuolukoita
  • ½ dl sokeria
  • ½ sitruunan mehu

kauramuru

  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 50 g voita
  • ½ dl fariinisokeria
  • ½ tl jauhettua kardemummaa
  • ripaus suolaa

Lisäksi

  • vaniljajäätelöä

Valmistusohje

1. Kuori ja lohko omenat. Nosta ome­nat kulhoon puolukoiden, sokerin ja sitruunamehun kanssa. Sekoita ai­nekset ja nosta uunivuoan pohjalle.

2. Sekoita kulhossa vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Lisää voi, sokeri ja kardemumma ja nypi keskenään mu­rumaiseksi seokseksi.

3. Ripottele kauramuru omenase­oksen päälle. Paista 200 asteises­sa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.

4. Nostele tarjoilulaseihin kerrok­sittain omenapaistosta ja vaniljajää­telöä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 27/2016.

Ihanat hedelmät maistuvat joulun jälkiruoissa:

Luumuruukku

Luumuruukku

omenajälkkäri

Omenajälkkäri

glögipäärynät

Glögipäärynät

Ruoka.fi: Uuniluumut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Omena-puolukkaherkku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.