Omena-ricottapiirakka

Omena-ricottapiirakka 

60+
min
14 annosta
yli 60 min
Mehukas omenapiirakka on syksyn napakymppi vierastarjottava.

Ainekset

175 g voita tai margariinia
5 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Pohjataikina:

3/4 perustaikinasta
1 kananmuna
1 dl maitoa

Täyte:

3 omenaa
1/2 dl sokeria
2 rkl vettä
250 g ricottajuustoa
1 kananmuna
4 rkl sokeria

Pinnalle:

1 tl jauhettua kardemummaa

Valmistusohje

1. Sulata rasva kattilassa ja anna jäähtyä hetki. Mittaa ja sekoita kuivat aineet kulhoon, ja sekoita sulatettu rasva joukkoon. Siirrä 3/4 taikinasta toiseen kulhoon. Sekoita joukkoon muna ja maito. Painele pehmeä taikina jauhotetuilla käsillä tasaisesti leivinpaperilla vuoratun piirakka- tai uunivuoan (20 x 35 cm) pohjalle.

2. Pese ja paloittele omenat kuorineen. Nosta omenalohkot sokerin ja vesitilkan kanssa kattilaan. Kiehauta, nosta syrjään liedeltä ja peitä kannella. Anna jäähtyä.

3. Sekoita ricotta, kananmuna ja sokeri keskenään. Levitä juustoseos pohjataikinan päälle. Ripottele hillotut omenalohkot päälle. Murustele loput perustaikinasta piirakan pinnalle, ja ripottele päälle kardemumma.

4. Paista 200 asteisen uunin alaosassa 35–40 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä kunnolla ennen tarjolle leikkaamista.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 19/17.

Syksyn omenasato uppoaa myös näihin meheviin piirakoihin:

pehmea_omenapiirakka_2

Pehmeä omenapiirakka

ranskalainen omenapiirakka

Ranskalainen omenapiirakka

omenapiirakka

Mehevä omenapiirakka

Ruoka.fi: Omena-puolukka-tuorejuustopiirakka

06.10.2017
Katri Schröder
Roope Permanto / Otavamedia