Reseptit
yli 60 min
4

Omenacrumble inkivääri­kookoskastikkeella

Omenacrumble on helppo ja herkullinen leivonnainen. Makupari syntyy kookoksesta ja inkivääristä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Täyte:

noin 1 kg punaisia omenoita
2 rkl kookosöljyä
1 appelsiinin kuori ja puristettu mehu

Crumble:

1 dl mantelijauhoja
50 g mantelirouhetta tai –lastuja
1/2 dl rusinoita
1 dl tattarihiutaleita
1 rkl kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl muskottipähkinää
2 tl vaniljajauhetta
1/4 tl suolaa
3 rkl hunajaa
4 rkl kookosöljyä

Kastike:

1 tlk (400 g) kookosmaitoa
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1 rkl hunajaa

Valmistusohje

1. Pilko omenat suuhun sopiviksi paloiksi. Kuumenna pannu, lisää omenat, kookosöljy, appelsiinin raastettu kuori ja puristettu mehu. Anna omenoiden pehmentyä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lusikoi omenat uunivuoan pohjalle.

2. Sekoita crumblen ainekset yhteen sormilla nyppimällä. Ripottele seos omenoiden päälle ja paista 180 asteessa noin 25 minuuttia.

3. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen ja tarjoile crumblen kanssa.

Maista myös näitä makoisia omenaherkkuja:

omenacrumble

Omenainen crumble

Omenakukko

Kanelinen omenapaistos

Ruoka.fi: Omena-mantelipaistos

Keskustelu

Kommentoi juttua: Omenacrumble inkivääri­kookoskastikkeella

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X