Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Omenacrumble

Omenacrumble on herkkujälkkäri, jonka päällä on rapea ja paksu kerros kauramurua. Omenapaistoksen kanssa maistuu vaniljajäätelö.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Omenat

  • 5 vihreää omenaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 2 rkl sitruunamehua

Crumble

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 ¾ dl sokeria
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 225 g huoneenlämpöistä voita

Lisäksi

  • 1 l vaniljajäätelöä

Valmistusohje

Omenacrumble tehdään helposti näin:

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen.

2. Pese ja kuutioi tai lohko omenat kuorineen. Sekoita omenoiden joukkoon sokeri, kaneli ja sitruunamehu. Kaada voideltuun uunivuokaan.

3. Tee crumble. Yhdistä jauhot, sokeri, kaneli ja kaurahiutaleet. Sekoita seos voin joukkoon ja levitä omenoiden päälle.

4. Paista omenacrumble uunin keskitasolla 40–45 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmeitä ja niiden pinta rapea.

5. Tarjoa omenacrumble lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

Lue myös Anna.fi: Helppo gluteeniton omenapaistos


Kommentoi

Kommentoi juttua: Omenacrumble

Sinun täytyy kommentoidaksesi.