Omenahiivaleipä
Omenahiivaleipä saa makunsa nimensä mukaisesti omenasta, omenaraasteesta. Hiukan makean omenaleivän kaveriksi sopivat juustot ja marmeladi.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Omenahiivaleipä
- ½ l omenamehua
- 50 g hiivaa
- 2 rkl hunajaa
- ½ tl suolaa
- 4 dl omenaraastetta
- 4 dl vehnäjauhoja
- 11–12 dl sämpyläjauhoja
- ¾ dl öljyä
Valmistusohje
Omenahiivaleipä leivotaan näin:
Omenahiivaleipä-ohjeella syntyy 2 leipää.
1. Lämmitä mehu kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon. Lisää hunaja, suola ja raastettu omena. Alusta jauhot ja vaivaa tasaiseksi ja kimmoisaksi taikinaksi. Lisää lopuksi öljy ja vaivaa niin, että taikina irtoaa reunoista. Lisää tarvittaessa jauhoja.
2. Anna kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi.
3. Kaada jauhotetulle työpyödälle ja vaivaa ilma pois. Jaa kahteen osaan ja pyöritä kaksi leipää. Nosta pellille ja tee terävällä puukolla viiltoja pintaan.
4. Kohota leivinliinan alla vielä 15 minuuttia.
5. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia. Jäähdytä.
6. Tarjoa omenahiivaleipä esimerkiksi juustojen ja marmeladin kanssa.
Lisää reseptejä:
Omenaleipä Omena-pähkinäsekaleipä Ruoka.fi:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Omenahiivaleipä