Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Omenahillo

Herkullinen omenahillo syntyy vain muutamasta raaka-aineesta. Tarvitset omenia, vettä ja sokeria. Kun teet hillon itse, voit maustaa sen lempimausteilla. Kokeile kanelia, vaniljaa, minttua tai sitruunamelissaa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
0  annosta

Ainekset

Omenahillo

  • 1 kg omenia, sekä makeita että happoisia tai pelkästään happoisia
  • 2 dl vettä
  • 400-700 g hillosokeria omenien makeuden mukaan
  • (2 rkl minttua tai melissaa silputtuna tai 1 rkl voita)

Valmistusohje

Tee omenahillo näin:

1. Huuhdo omenat hyvin puhtaiksi ja poista siemenkodat.

2. Lohko omenat kattilaan ja lisää vesi. Kiehauta kunnes omenalohkot hajoavat hiukan.

3. Soseuta omenat. Lisää hillosokeri, sekoita ja kiehauta pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori pinnalta vaahto.

4. Lisää huuhdottu ja silputtu minttu tai melissa. Tai voi, jos haluat kiiltävää hilloa. Hauduta omenahilloa hetki.

5. Tölkitä omenahillo piripintaan. Pyyhi tölkin suu puhtaaksi ja sulje tölkki.

Omenahillon voi maustaa myös halkaistulla vaniljatangolla, muutamalla tähtianiksella, kardemumman siemenillä tai joulumaustein. Sido kaksi kanelitankoa, 5-6 neilikkaa ja pala pomeranssia harsolla kimpuksi ja laita alusta asti omenakattilaan.

Lue myös: Syksy maistuu omenalta

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Omenahillo

Sinun täytyy kommentoidaksesi.