Omenaiset voisarvet

Omenaiset voisarvet 

60
min
16 annosta
30-60 min
Sarvien sisältä paljastuu omenalohko ja rouhittua pähkinää. Paistonkestävä omenamarmeladi sopii hyvin väliin. Omenasarvet maistuvat sekä kahvin kera että viikonlopun brunssipöydässä.

Ainekset

1 pkt (500 g) valmista voitaikinaa
2 vihreää omenaa
2 tl jauhettua kanelia
1 dl sokeria
½ dl pähkinöitä (pekan-, saksan- ja cashewpähkinöitä)

Voiteluun

1 kananmuna

Koristeluun

tomusokeria

Valmistusohje

Valmistusaika + sulatus 30 min

1. Ota voitaikina ajoissa sulamaan.

2. Kauli taikinapalaa hiukan ohuemmaksi ja leikkaa pituussuunnassa kahdeksi kolmioksi.

3. Sekoita kaneli ja sokeri yhteen. Rouhi pähkinät.

4. Pese omenat ja poista omenaporalla keskiosa. Leikkaa lohkoiksi.

5. Ripottele kolmiolle kaneli-sokeria ja pähkinöitä. Laita omenalohko leveämpään reunaan, rullaa sarven muotoon ja nosta pellille. Voitele vatkatulla munalla.

6. Paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.

7. Koristele jäähtyneet sarvet tomusokerilla.

Lisää reseptejä:

Omenaleivokset
Omenaiset toscapalat
Pommernin omenamuffinsit
Ruoka.fi: Helpot omenaviinerit

12.10.2016
Kotiliesi toimitus
Anton Reenpää/Otavamedia