Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Omenakakku

Tämä omenakakku on Kotilieden aarre vuodelta 1934. Todellinen mummon omenakakku, joka hurmaa edelleen. Kakkua maustavat tänäkin päivänä niin trendikkäät kookoshiutaleet. Tarjoa mummon omenakakku perinteisesti vaniljakastikkeen kanssa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Omenakakku

  • 1 l omenia
  • ¾ dl sokeria
  • 2 rkl voita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ l maitoa
  • 1 rkl sokeria
  • 2-3 rkl kookoshiutaleita tai hienonnettuja pähkinöitä
  • 2-3 munaa

Tarjoiluun

  • 2 dl vaniljakastiketta

Valmistusohje

Näin omenakakku leivottiin vuona 1934:
1 Omenat kuoritaan ja paloitellaan ohuiksi viipaleiksi. Ne saavat mehustua kerroksittain sokerin kanssa.

2 Voi, jauhot ja maito keitetään sakeaksi kastikkeeksi, johon sen jäähdyttyä lisätään muut aineet, myös omenat.

3 Omenakakku paistetaan paistinpannussa uunissa ja tarjotaan lämpimänä vaniljakastikkeen kanssa.

Kotiliesi 19/1934

Omenakakun resepti Kotiliedestä 1934

 

 Lue myös: Syksy maistuu omenalta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Omenakakku

Elkku

Ärsyttäviä tuollaiset ohjeet, kun etsit loppua. Ei hyvä 😥😫

Kotiliesi Toimitus

Tämä resepti on alkuperäismuodossaan vuodelta 1934, siksi se poikkeaa paljon nykyään totutusta mallista. Ohje on säilytetty alkuperäismuodossaan.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.