Omenakuivakakku leivotaan helposti näin:
- Sekoita keskenään viisi desilitraa vehnäjauhoja, kaksi teelusikallista leivinjauhetta, kaksi teelusikallista jauhettua kanelia, yksi teelusikallinen jauhettua inkivääriä, yksi teelusikallista jauhettua maustepippuria, puoli teelusikallista jauhettua neilikkaa ja puoli teelusikallista suolaa. Vaahdota 150 grammaa voita tai margariinia sekä kaksi desilitraa sokeria. Lisää kaksi kananmunaa yksitellen huolella välillä vatkaten. Sekoita joukkoon kaksi desilitraa valmista omenasosetta. Lisää lopuksi taikinan joukkoon vuorotellen kuivia aineita ja 1 1/2 desilitraa omenasiideriä. Nostele kevyesti tasaiseksi taikinaksi.
- Käyttäessäsi esimerkiksi alumiinista kuivakakkuvuokaa (n. 1,5 l), voitele ja korppujauhota se, käytössä silikonivuokaa ei tarvitse voidella. Uusi silikonivuoka voidellaan aina ennen ensimmäistä käyttökertaa. Valuta taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasossa noin 1 tunti 15 minuuttia.
- Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä.
- Nosta omenakuivakakku jäähtymään ritilälle 20 minuutiksi. Kumoa ja poista vuoka. Silikonisessa vuoassa paistettu kakku kannattaa jäähdyttää kokonaan ennen vuosta kumoamista.
- Sirota täysin jäähtyneen kakun pintaan koristeeksi tomusokeria. Koristele omenakuivakakku koristehelmellä.
Vinkki! Voit käyttää omenasiiderin tilalla omenamehua.
Vuoka: Silikomart Desiginin silikoninen 3D Gemma -kakkuvuoka, 1,6 l
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/2019.
Lue myös: Portviini-taatelikakku, rosmariini-oliiviöljykakku ja 7 muuta jouluista kahvikakkua
Lue myös Anna.fi: Porkkana-omenakakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Omenakuivakakku