Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Omenakuivakakku

Siideri sopii täydellisesti myös kuivakakkutaikinaan. Omenakuivakakku saa mehevyyttä omenasoseesta ja muhkean maun kanelista, inkivääristä ja maustepippurista.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Omenakuivakakku

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl jauhettua maustepippuria
  • ½ tl jauhettua neilikkaa
  • ½ tl suolaa
  • 150 g voita tai margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl omenasosetta
  • 1 ½ dl omenasiideriä

Pinnalle

  • 1 rkl tomusokeria

Koristelu

  • 1 Golden and shiny pearls -koristehelmi (Dr. Oetker)

Voitelu

  • 1 rkl voita tai margariinia
  • 1 rkl korppujauhoja

Valmistusohje

Omenakuivakakku leivotaan helposti näin:

  1. Sekoita keskenään viisi desilitraa vehnäjauhoja, kaksi teelusikallista leivinjauhetta, kaksi teelusikallista jauhettua kanelia, yksi teelusikallinen jauhettua inkivääriä, yksi teelusikallista jauhettua maustepippuria, puoli teelusikallista jauhettua neilikkaa ja puoli teelusikallista suolaa. Vaahdota 150 grammaa voita tai margariinia sekä kaksi desilitraa sokeria. Lisää kaksi kananmunaa yksitellen huolella välillä vatkaten. Sekoita joukkoon kaksi desilitraa valmista omenasosetta. Lisää lopuksi taikinan joukkoon vuorotellen kuivia aineita ja 1 1/2 desilitraa omenasiideriä. Nostele kevyesti tasaiseksi taikinaksi.
  2. Käyttäessäsi esimerkiksi alumiinista kuivakakkuvuokaa (n. 1,5 l), voitele ja korppujauhota se, käytössä silikonivuokaa ei tarvitse voidella. Uusi silikonivuoka voidellaan aina ennen ensimmäistä käyttökertaa. Valuta taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasossa noin 1 tunti 15 minuuttia.
  3. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä.
  4. Nosta omenakuivakakku jäähtymään ritilälle 20 minuutiksi. Kumoa ja poista vuoka. Silikonisessa vuoassa paistettu kakku kannattaa jäähdyttää kokonaan ennen vuosta kumoamista.
  5. Sirota täysin jäähtyneen kakun pintaan koristeeksi tomusokeria. Koristele omenakuivakakku koristehelmellä.

Vinkki! Voit käyttää omenasiiderin tilalla omenamehua.

Vuoka: Silikomart Desiginin silikoninen 3D Gemma -kakkuvuoka, 1,6 l

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/2019.

Lue myös: Portviini-taatelikakku, rosmariini-oliiviöljykakku ja 7 muuta jouluista kahvikakkua

Lue myös Anna.fi: Porkkana-omenakakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Omenakuivakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.