Reseptit
6
Kiitos

Omenalla täytetty kananpoika

Ainekset

Lisää kauppalistalle
100 g kuivattuja omenaviipaleita
0.5 dl makeaa sherryä
2 (á noin 1,2 kg) tuoretta jyväbroileria
3-4 salaattisipulinvartta
2-3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 luomusitruunan kuoriraaste
1 ruukku sitruunamelissaa
½ ruukku persiljaa
1 dl karkeaksi rouhittuja ruskeita manteleita
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
50 g voita
2 valkosipulinkynttä
1 rkl timjaminlehtiä
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Pilko omenaviipaleet ja nosta
ne likoamaan sherryyn 2 tunniksi.

2. Kuivaa broilerit. Hienonna
sipulinvarret ja valkosipulinkynnet.
Kuullota oliiviöljyssä miedolla lämmöllä.
Ota liedeltä ja sekoita joukkoon
sitruunankuori, hienonnetut
yrtit ja mantelirouhe. Mausta suolalla
ja rouhitulla mustapippurilla.
Lisää omenaviipaleet liemineen.

3. Sekoita pehmeä voi, murskatut
valkosipulinkynnet ja tuoreen timjaminlehdet.
Hiero voiseos broilereiden
pintaan ja mausta suolalla
ja rouhitulla mustapippurilla.

4. Täytä broilerit omenatäytteellä.
Halkaise sitruuna, jonka kuori on
raastettu. Työnnä täytteiden päälle
puolikas sitruuna. Sido broilerin
jalat tiukasti vatsan päälle puuvillanarulla
ja nosta ne uunivuokaan.

5. Kypsennä tunti 175-asteessa.
Voitele broileria vuokaan valuneella
liemellä. Tarkista kypsyys
tikulla pistämällä se rintalihan
paksuimpaan kohtaan. Kun valuva
neste on kirkasta ja liha irtoaa
hyvin luista, se on kypsää.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Omenalla täytetty kananpoika

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X