Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Omenalohkot siiderikastikkeessa

Omenalohkot siiderikastikkeessa sopii nautittavaksi porsaanlihan, esimerkiksi joulukinkun kaverina. Upea lisuke maistuu myös broileriruokien kanssa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6 annosta

Ainekset

Omenalohkot siiderikastikkeessa

  • noin 1 rkl omena- tai siideriviinietikkaa
  • ½ l siideriä
  • 2 ½ dl lihalientä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • ½ kg omenia

Valmistusohje

Omenalohkot siiderikastikkeessa tehdään näin:

  1. Keitä viinietikkaa ja siideriä ilman kantta ja anna keitoksesta haihtua noin puolet. Lisää lihalientä tai kinkun paistolientä. Kiehauta. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Lisää kuoritut omenalohkot pehmenemään kastikkeeseen ja anna osan omenista soseutua.
  2. Kiehauta kastike ennen tarjoamista. Voit viimeistella kastikkeen mausteilla ja yrteillä. Omenalohkot siiderikastikkeessa sopii kinkun, sianlihan ja broilerin kanssa.

Lue myös Anna.fi: Omena-puolukkamarmeladi tehdään näin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Omenalohkot siiderikastikkeessa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.