Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Omenamuffinit

Murupintaiset omenamuffinit leivotaan Amerikan malliin. Ne ovat isoja ja meheviä. Parhaat muf­finit leivotaan hapokkaista omenoista. Täy­dellinen yhdis­telmä kirpeää ja makeaa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Omenamuffinit

  • 2-3 hapokasta omenaa
  • 125 g pehmeää voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl kidesokeria
  • 2 kananmunaa (huoneenlämpöistä)
  • 1 dl paksua jogurttia
  • ½ dl maitoa
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl kanelia
  • 2 tl kardemummaa

Omenamuffinit, muruseos

  • 50 g voita
  • ½ dl fariinisokeria
  • ½ dl kidesokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1 ¼ dl vehnäjauhoja

Omenamuffinit kuorrutus

  • 1 ½ dl tomusokeria
  • 2 rkl sulatettua voita
  • 1 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

Omenamuffinit leivotaan helposti näin:

1. Tee ensin muruseos. Sulata 50 grammaa voita, lisää puoli desilitraa fariinisokeria, puoli desilitraa kidesokeria, yksi teelusikallinen kanelia ja 1 1/4 desilitra vehnäjauhoja.

2. Leikkaa kahdesta kolmeen hapokasta omenaa sokeripalan kokoisiksi paloiksi.

3. Vatkaa 125 grammaa pehmeää voita, yksi desilitra fariinisokeria ja yksi desilitra kidesokeria keskenään. Lisää kaksi huoneenlämpöistä kananmunaa yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet eli 3 1/2 desilitraa vehnäjauhoja, kaksi teelusikallista leivinjauhetta, kaksi teelusikallista vaniljasokeria, kaksi teelusikallista kanelia ja kaksi teelusikallista kardemummaa keskenään ja lisää ne sekä yksi desilitra paksua jogurttia ja puoli desilitraa maitoa taikinaan. Kääntele lopuksi taikinaan omenapalat.

4. Vuoraa muffinipelti paperivuoilla. Jaa taikina vuokiin, ripottele pinnalle muruseos.

5. Paista murupintaiset omenamuffinit 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

6. Sekoita kuorrutuksen aineet eli 1 1/2 desilitraa tomusokeria, kaksi ruokalusikallista sulatettua voita ja yksi ruokalusikallinen sitruunamehua keskenään, valuta kuorrutus jäähtyneiden muffinien pinnalle.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 20/2021.

Lue myös: Muffinssi – kokosimme kotoisat herkkupalat ja juhlapöydän suosikkiohjeet

Lue myös Anna.fi: Päärynä-inkiväärimuffinit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Omenamuffinit

ANSKU

Ohjeessa on muruseosta ihan liikaa, kolmasosa riittäisi vallan hyvin kahteentoista muffinsiin.

Vastaa käyttäjälle ANSKUPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.