Reseptit
30-60 min
8

Omenapaistos

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 dl sokeria
200 g (3,5 dl) vehnäjauhoja
0.5 tl leivinjauhetta
100 g margariinia tai voita
2 keltuaista
½ dl maitoa tai vettä

väliin:

(5 dl omenasosetta)
500 g hapahkoja omenia
1 dl sokeria
1 dl vettä
puolen sitruunan mehu

päälle:

2 valkuaista
1 dl sokeria

Valmistusohje

  1. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää sulatettu rasva, keltuaiset ja neste. Sekoita tasaiseksitaikinaksi. Anna taikinan levähtää hetken kylmässä.
  2. Käytä valmista omenasosetta tai keitä se. Kuori ja lohko omenat kattilaan. Lisää sokeri ja vesi. Sitruunamehu pitää soseen vaaleana. Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia, kunnes omenat soseutuvat ja muuttuvat läpikuultaviksi.
  3. Kauli taikina leivinpellin päälle asetetun leivinpaperin päällä kahdeksi yhtä suureksi pyöreäksi taisuorakaiteen muotoiseksi levyksi. Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  4. Levitä omenasose toiselle kakkulevylle. Aseta toinen kakkulevy päälle. Vaahdota valkuaiset jasokeri. Levitä marenki kakkulevylle ja paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes kuorrutus saa väriä. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä kylmän vaniljakastikkeen kanssa.
  • Viinisuositus: Jälkiruoka tuottaa usein vaikeuksia viinivalinnan suhteen, koska viiniä makeampijälkiruoka jyrää viinin. Omenapaistos on kuitenkin mukavan aromikas eikä liian makea. Jälkiruokaviiniksi valittu italialainen Cugnexio Moscato d’Asti täydentää jälkiruokaa rusinaisella aromikkuudellaan. Viinin hiilidioksidisuus pitää kokonaisuuden raikkaana.

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Omenapaistos

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X