
Omenapannacotta
Omenapannacotta on herkullinen ja jännittävän näköinen. Kermavanukas saa pinnalleen mustan kiilteen sulatetusta lakritsitoffeesta.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Omenapannacotta
- 3 ½ dl kuohukermaa
- 2 kanelitankoa
- 3 liivatelehteä
- 3 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ tl pomeranssinkuorta
- 1 dl omenasosetta
Lakritsikiille
- 4 Kick-lakritsitoffeepatukkaa (à 19 g)
- ½ dl kuohukermaa
Valmistusohje
Omenapannacotta valmistuu helposti näin:
1. Kuumenna 3 1/2 desilitraa kuohukermaa ja kaksi kanelitankoa kiehuvaksi. Nosta kattila syrjään ja peitä kannella. Anna seisoa 10 minuuttia. Liota kolme liivatelehteä viisi minuuttia kylmässä vedessä. Poista kanelitangot nesteestä.
2. Kuumenna kerma uudelleen kiehuvaksi ja mausta kolmella ruokalusikallisella sokeria, teelusikallisella vaniljasokeria ja puolikkaalla teelusikallisella pomeranssinkuorta. Sulata liivatteet kermaan ja kaada kermaseokseen desilitra omenasosetta. Sekoita tasaiseksi.
3. Jaa seos tarjoilulaseihin. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai yön yli.
4. Paloittele neljä Kick-lakritsitoffeepatukkaa kattilaan ja lisää puoli desilitraa kuohukermaa. Keitä aineksia viisi minuuttia koko ajan sekoitellen niin, että karkit sulaa. Anna jäähtyä muutama minuutti. Valuta lakritsikuorrute jälkiruokien pinnalle ja anna niiden hyytyä.
Vinkki! Tarjoa omenapannacotta jälkiruokana muskottikahvin kera.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 21/2022.
Lue myös Anna.fi: Kermalikööri-pannacotta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Omenapannacotta