Omenapannukakku
Omenapannukakku on suussasulava jälkkäriherkku, joka tarjotaan vaahterasiirappiomenoiden kera. Yhdistelmä on vastustamaton!
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
Ainekset
Omenapannukakku
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl suolaa
- ½ tl jauhettua kardemummaa
- 3 kananmunaa
- 7 dl täysmaitoa
- 75 g voisulaa
- 2 omenaa
Vaahterasiirappiomenat
- 2 omenaa
- 25 g voita
- 3 rkl vaahterasiirappia
- 2 tl kanelia
Pinnalle
- 1 rkl tomusokeria
Valmistusohje
Omenapannukakku valmistuu helposti näin:
- Sekoita kuivat aineet eli kolme ja puoli desilitraa vehnäjauhoja, desilitra sokeria, teelusikallinen leivinjauhetta, teelusikallinen vaniljasokeria, teelusikallinen suolaa ja puoli teelusikallista jauhettua kardemummaa keskenään. Vatkaa toisessa kulhossa kolme kananmunaa ja puolet eli kolme ja puoli desilitraa täysmaitoa sekaisin. Lisää kuivat aineet ja sekoita. Lisää loput eli toiset kolme ja puoli desilitraa täysmaitoa ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan turvota jääkaapissa puolisen tuntia. Sulata 75 grammaa voita ja nosta jäähtymään.
- Pese kaksi omenaa ja poraa omenaporalla siemenkodat pois. Viipaloi omenat ohuiksi joko veitsellä tai mandoliinilla. Lisää taikinaan voisula ja valuta taikina leivinpaperoidulle uunipannulle. Asettele pinnalle omenarenkaat. Paista pannaria 225 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
- Pese pinnalle tulevat kaksi omenaa ja poraa omenaporalla siemenkodat pois. Leikkaa omenat hieman paksummiksi viipaleiksi. Sulata 25 grammaa voita pannulla ja lisää joukkoon kolme ruokalusikallista vaahterasiirappia. Anna seoksen kiehahtaa. Lisää pannulle omenaviipaleet ja kaksi teelusikallista kanelia ja vähennä hieman lämpöä. Anna omenoiden pehmentyä ja karamellisoitua muutama minuutti.
- Nosta pannari uunista ja anna jäähtyä hetken. Leikkaa omenapannukakku annospaloiksi ja tarjoa vaahterasiirappiomenoiden kanssa. Viimeistele annokset tomusokerilla.
Vinkki! Tarjoa omenapannukakku kaakaon kera.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 5/2023.
Lue myös Anna.fi: Persimonpannukakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Omenapannukakku