Omenapossu
Omenapossun resepti on saanut vaikutteita saksalaisesta keittiöstä. Saksalaisessa keittiössä arvostetaan perinteitä ja osataan taloudellisesti valmistaa maukasta ruokaa yksinkertaisistakin raaka-aineista. Omenapossu tehdään porsaanfileestä ja hapokkaista kotimaisista omenista. Syysruokaa parhaimmillaan!
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Omenapossu:
- 700 g possunfilettä
- suolaa
- musta- tai valkopippuria
- 3 rkl öljyä
- 2 sipulia
- 2-4 hapahkoa omenaa
- soijakastiketta
Valmistusohje
- Hiero huoneenlämpöisen fileen pintaan suolaa ja pippuria. Kuumenna öljy pannulla ja kääntele filettä siinä joka puolelta. Kytke virta pois ja anna fileen vielä kypsyä noin 10-15 minuuttia tai kunnes liha on kypsää.
- Kiedo filee folioon ja pidä se lämpimänä uunissa 75 asteessa.
- Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Poista omenista siemenkota ja leikkaa ne reiluiksi viipaleiksi. Kuullota sipulirenkaat ja omenalohkot pannulla öljyssä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia ja mausta soijakastikkeella.
- Leikkaa filee viipaleiksi ja nosta ne tarjoiluvadille. Valuta pehmeäksi hautuneet sipulirenkaat ja omenalohkot ympärille. Tarjoa omenapossun kanssa rosmariiniperunoita.
Katso myös: Porsaanleikkeiden resepti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Omenapossu