Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Omenapossu

Omenapossun resepti on saanut vaikutteita saksalaisesta keittiöstä. Saksalaisessa keittiössä arvostetaan perinteitä ja osataan taloudellisesti valmistaa maukasta ruokaa yksinkertaisistakin raaka-aineista. Omenapossu tehdään porsaanfileestä ja hapokkaista kotimaisista omenista. Syysruokaa parhaimmillaan!

Ainekset

Omenapossu:

  • 700 g possunfilettä
  • suolaa
  • musta- tai valkopippuria
  • 3 rkl öljyä
  • 2 sipulia
  • 2-4 hapahkoa omenaa
  • soijakastiketta

Valmistusohje

  1. Hiero huoneenlämpöisen fileen pintaan suolaa ja pippuria. Kuumenna öljy pannulla ja kääntele filettä siinä joka puolelta. Kytke virta pois ja anna fileen vielä kypsyä noin 10-15 minuuttia tai kunnes liha on kypsää.
  2. Kiedo filee folioon ja pidä se lämpimänä uunissa 75 asteessa.
  3. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Poista omenista siemenkota ja leikkaa ne reiluiksi viipaleiksi. Kuullota sipulirenkaat ja omenalohkot pannulla öljyssä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia ja mausta soijakastikkeella.
  4. Leikkaa filee viipaleiksi ja nosta ne tarjoiluvadille. Valuta pehmeäksi hautuneet sipulirenkaat ja omenalohkot ympärille. Tarjoa omenapossun kanssa rosmariiniperunoita.

Katso myös: Porsaanleikkeiden resepti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Omenapossu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.