Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Omenapuuro

Milloin teillä oli viimeksi puuropäivä? Puuro on hyvää ja halpaa ruokaa. Lisäksi se on helppo valmistaa ja sitä voi syödä kaikkina vuorokauden aikoina. Vaihtelua ja makua puuroihin antavat vaikkapa kotimaiset omenat ja erilaiset hiutaleet.

Ainekset

Omenapuuro:

  • 1 l vettä
  • 0.5 tl suolaa
  • 4.5 dl Sieppari kaurahiutale-ruisleseseosta
  • 3 dl omenaraastetta (2 isohkoa omenaa)
  • 0.5 dl sokeria
  • 0,5-1 tl kanelia
  • 1 tl vaniljasokeria

Lisäksi

  • omenaviipaleita
  • banaaniviipaleita
  • (pähkinöitä)

Valmistusohje

  1. Lisää kiehuvaan veteen suola, hiutaleet, omenaraaste ja sokeri.
  2. Keitä 3 minuuttia välillä sekoittaen ja hauduta vielä kannen alla 2 minuuttia.
  3. Mausta puuro kanelilla ja vaniljasokerilla.
  4. Tarjoa omena-ja banaaniviipaleiden sekä maidon tai maustamattoman jogurtin kanssa.

Vinkki: Herkullinen puolukkapuuro – lisää puuroon omenaraasteen asemesta 3 dl puolukoita ja jätä mausteista kaneli ja vaniljasokeri pois.

Lue myös: Puuro – hyvän olon trendiherkku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Omenapuuro

Sinun täytyy kommentoidaksesi.