Omenasacher, Sacher-kakku omenehillolla täytettynä Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Omenasacher

Omenasacher on suklaakakkujen parhaimmistoa. Omenaisen sacherin täytteessä on omenahilloa ja kostukkeena omenamehua. Kakun päälle sipaistaan aprikoosimarmeladia ja kuorrutuksessa maistuu täyteläinen suklaa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12 annosta

Ainekset

Omenasacher

  • 150 g voita
  • 150 g tummaa suklaata
  • 5 kpl munanvalkuaista
  • 0.5 dl tomusokeria
  • 5 kpl munankeltuaista
  • 1.5 dl tomusokeria
  • 1.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta

kostutus:

  • 0.5 dl omenamehua

täyte:

  • 2.5 dl omenasosetta

päälle:

  • 1 dl aprikoosimarmeladia
  • (tilkka vettä)

kuorrutus:

  • 1.5 dl kermaa
  • 1 rkl erikoishienoa sokeria
  • 300 g tummaa suklaata
  • 2 rkl voita

koristeeksi:

  • rouhittua suklaata

Valmistusohje

Omenasacher leivotaan näin.

  1. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka. Sulata voi ja suklaa mikrossa. Yhdistä jauhot, perunajauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Erottele keltuaiset valkuaisista.
  2. Vaahdota valkuaiset ja 0,5 dl tomusokeria. Vaahdota keltuaiset ja 1,5 dl tomusokeria.
  3. Sekoita suklaa keltuaisvaahtoon. Lisää jauhoseos siivilän läpi seuloen joukkoon. Lisää lopuksi valkuaisvaahto. Sekoita varovasti ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
  4. Kumoa kypsä kakku ja anna sen jäähtyä seuraavaan päivään.
  5. Halkaise kakku kolmeen osaan. Kostuta levyjä omenamehulla. Levitä omenasosetta kakkulevyjen väliin ja kokoa kakku. Kiehauta aprikoosimarmeladi ja levitä seos kakun pinnalle. Anna jäähtyä noin tunnin ajan.
  6. Kuumenna kerma ja kaada se suklaan joukkoon. Lisää sokeri ja voi. Sekoita kuorrutus ja kaada seos kakun päälle. Korista omenasacher suklaalastuilla.

Katso myös: Suklaa – katso vinkit suklaan käsittelyyn ja ohjeet suussa sulaviin herkkuihin

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Suklaa-tryffelikakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Omenasacher

Sinun täytyy kommentoidaksesi.