Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Omenastruudeli

Omenastruudeli on klassikkoherkku, joka maistuu ihanalta mascarpone-vaahdon, vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera. Keski-Euroopasta kotoisin olevan rapisevan herkkuleivonnaisen, struudelin nimi tulee saksan kielen sanasta Strudel, mikä tarkoittaa pyörrettä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
0  annosta

Ainekset

Omenastruudeli:

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 muna
  • 0.5 dl öljyä
  • 1.5 dl vettä

voiteluun:

  • 100 g voita

täyte:

  • 5-6 hapanta omenaa (500g)
  • 50-75 g voita
  • 100 g saksanpähkinöitä
  • 50 g amarettikeksejä tai muita
  • keksejä tai kakun muruja
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1.5 dl fariinisokeria
  • 100 g rusinoita
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl inkivääriä

tarjoiluun:

  • rasia (250 g) mascarpone-juustoa
  • 2 rkl tomusokeria
  • ripaus kanelia

Valmistusohje

1. Valmista taikina. Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Sekoita joukkoon muna, öljy ja kylmä vesi. Sekoita taikina tasaiseksi, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.

2. Kuori omenat ja leikkaa kuutioiksi. Rouhi saksanpähkinät ja paahda niitä kuivalla pannulla hetken. Rouhi keksit.

3. Kauli taikina puhtaan jauhotetun liinan päällä läpinäkyvän ohueksi. Sulata voi ja voitele taikinalevy sillä. Jätä ¼ voista käyttämättä.

4. Levitä voidellun taikinalevyn päälle omenakuutiot, saksanpähkinärouhe ja muut täytteen ainekset. Rullaa liinan avulla kääretortuksi ja siirrä uunipellille leivinpaperin päälle edelleen liinaa apuna käyttäen. Voitele päältä jäljelle jääneellä sulatetulla rasvalla.

5. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

6. Tarjoa omenastruudeli tomusokerilla ja kanelilla maustetun mascarponen kera.

Lue myös: 10 täydellistä omenapiirakkaa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Omenastruudeli

Sinun täytyy kommentoidaksesi.