Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Onkimiehen savuahvenet

Savuahvenet kuuluvat suomalaisten klassikkoruokien sarjaan, eikä niiden ylivoimaisuutta kukaan voi kiistää.Lue Kotilieden vinkit ahvenien savustukseen!

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Suolavesi savuahvenille:

1 l vettä
1 dl suolaa
Mainos

Savuahvenet

ahvenia
öljyä

Valmistusohje

Savuahvenet valmistetaan näin:

  • Ennen kuin lähdet ongelle, sekoita suolavesi. Kuumenna vesi ja anna suolan liueta. Suolaveden täytyy jäähtyä.
  • Poista ahvenista sisälmykset ja kidukset. Suomut voit jättää. Huuhdo ja kuivaa kala. Laita kalat suolaveteen. Pienet kalat, muikut ja silakat suolautuvat jo 15 minuutissa. Isommat kalat kuten ahvenet suomuineen ja siika saavat maustua 20-30 minuuttia.
  • Kuumenna sähköuuni tai pidä huolta, että hiillos on sopivaa oikealla hetkellä.
  • Kuivaa kalat. Pintaan voit pyyhkäistä vähän öljyä. Laita kalat savustuspussiin suoraan pussin pohjalle tai sopivaan vuokaan. Savusta 40-45 minuuttia/1 kg kalaa. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen kuin avaat pussin.

Vinkkejä kalojen savustukseen:

  • Kokonaisen kalan, esimerkiksi kirjolohen, voit suolata edellisenä iltana karkealla suolalla. Pyyhi kala kuivaksi ja savusta noin 30 minuuttia tai voimakkaammin savunmakua toivottaessa 40-45 minuuttia/1 kg.
  • Lohifileen voit myös savustaa ensin, antaa vetäytyä noin 10 minuuttia ja maustaa vasta sitten suolalla. Kala on helppo tarjota ulkona esimerkiksi suoraan pussista. Pussin yläpuoli (ei purupuoli) avataan siististi.

Lue myös: Kalan savustaminen

Keskustelu

Kommentoi juttua: Onkimiehen savuahvenet

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X