Oopperakellarin silakat
Oopperakellarin silakat paistetaan rapeiksi nopeasti kuumalla pannulla voissa. Ennen paistoa silakat saavat vetäytyä tunnin ajan kananmuna-kermaseoksessa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 5 annosta
Ainekset
Oopperakellarin silakat
- 1 kg silakoita
- 2 keltuaista
- 2 dl kermaa
- 1 ½ dl ruisjauhoja
- 2-3 tl suolaa
- voita paistamiseen
Valmistusohje
Oopperakellarin silakat valmistuvat näin:
- Puhdista ja huuhdo silakat.
- Vatkaa keltuaiset ja kerma. Anna kalojen vetäytyä seoksessa noin tunnin ajan. Kääntele kaloja välillä. Valuta kalat.
- Sekoita ruisjauhot ja suola ja kääntele silakoita jauhoissa. Paista nopeasti voissa kuumassa paistinpannussa. Tarjoa oopperakellarin silakat heti kuivina ja rapeina keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.
Vinkki: Jos poistat silakoista selkäruodon, taita fileoidut silakat kalan muotoon ennen jauhottamista ja paistamista.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Silakka ja muikku maailman malliin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Oopperakellarin silakat