Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Oopperakellarin silakat

Oopperakellarin silakat paistetaan rapeiksi nopeasti kuumalla pannulla voissa. Ennen paistoa silakat saavat vetäytyä tunnin ajan kananmuna-kermaseoksessa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
5  annosta

Ainekset

Oopperakellarin silakat

  • 1 kg silakoita
  • 2 keltuaista
  • 2 dl kermaa
  • 1 ½ dl ruisjauhoja
  • 2-3 tl suolaa
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

Oopperakellarin silakat valmistuvat näin:

  1. Puhdista ja huuhdo silakat.
  2. Vatkaa keltuaiset ja kerma. Anna kalojen vetäytyä seoksessa noin tunnin ajan. Kääntele kaloja välillä. Valuta kalat.
  3. Sekoita ruisjauhot ja suola ja kääntele silakoita jauhoissa. Paista nopeasti voissa kuumassa paistinpannussa. Tarjoa oopperakellarin silakat heti kuivina ja rapeina keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.

Vinkki: Jos poistat silakoista selkäruodon, taita fileoidut silakat kalan muotoon ennen jauhottamista ja paistamista.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Silakka ja muikku maailman malliin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Oopperakellarin silakat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.