Orakassalaatti
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
- 1 l vaaleaorakkaita
- voita paistamiseen
- 100 g savustettua pekonia
- 1 ruukku viinisuolaheinää
- 1 ruukku friseesalaattia
- 50 g saksanpähkinöitä
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- sormisuolaa
- rouhittua mustapippuria
tarjoiluun:
- maalaisleipää
Valmistusohje
1. Puhdista ja paloittele sienet.
2. Sulata voi pannulla ja paista sienet varovasti. Kuutioi pekoni ja lisää pannulle sienien joukkoon. Jatka paistamista hetki, kunnes pekoni on rapeaa.
3. Asettele viinisuolaheinät ja suupaloiksi paloiteltu friseesalaatti vadille tai suoraan lautasille. Laita päälle paistettuja sieniä, siankylkeä ja saksanpähkinöitä.
4. Sekoita öljy ja viinietikka keskenään ja pirskota seosta salaatin päälle. Ripottele päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria.
- Vinkki! Saat salaatista ruokaisamman, kun lisäät joukkoon keitettyjä belugalinssejä ja kirsikkatomaatteja.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Orakassalaatti