Reseptit

Orakassalaatti

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 1 l vaaleaorakkaita
  • voita paistamiseen
  • 100 g savustettua pekonia
  • 1 ruukku viinisuolaheinää
  • 1 ruukku friseesalaattia
  • 50 g saksanpähkinöitä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • sormisuolaa
  • rouhittua mustapippuria

tarjoiluun:

  • maalaisleipää

Valmistusohje

Orakassalaatti

1. Puhdista ja paloittele sienet.

2. Sulata voi pannulla ja paista sienet varovasti. Kuutioi pekoni ja lisää pannulle sienien joukkoon. Jatka paistamista hetki, kunnes pekoni on rapeaa.

3. Asettele viinisuolaheinät ja suupaloiksi paloiteltu friseesalaatti vadille tai suoraan lautasille. Laita päälle paistettuja sieniä, siankylkeä ja saksanpähkinöitä.

4. Sekoita öljy ja viinietikka keskenään ja pirskota seosta salaatin päälle. Ripottele päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria.

  • Vinkki! Saat salaatista ruokaisamman, kun lisäät joukkoon keitettyjä belugalinssejä ja kirsikkatomaatteja.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Orakassalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.