Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Paahdettu porkkana

Paahdettu pokkana on herkullinen lisuke melkein mille vain. Paahdettuna porkkanan maku tiivistyy ja makeutuu.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Paahdettu porkkana

  • 700 g porkkanoita
  • 50 g voita
  • 1 dl parmesaanijuustoa raastettuna
  • ½ dl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl sitruunamehua

Valmistusohje

Paahdettu porkkana valmistuu helposti näin:

  1. Pese 700 grammaa porkkanoita ja kuori ne halutessasi. Leikkaa porkkanat pitkittäin neljään osaan. Raasta desilitra parmesaanijuustoa. Kuori ja hienonna yhdestä kahteen valkosipulinkynttä.
  2. Yhdistä 50 grammaa huoneenlämpöistä voita, 2/3 parmesaaniraasteesta, puoli desilitraa tuoretta timjamia hienonnettuna, valkosipulinkynnet, puoli teelusikallista suolaa, 1/4 teelusikallinen rouhittua mustapippuria ja teelusikallinen sitruunamehua. 
  3. Levitä porkkanat uunivuokaan. Leivtä voi-parmesaani-mausteseos päälle nokareina.
  4. Nosta vuoka uuniin ja paahda 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat pehmenneet ja saaneet hieman paahteista väriä. Nosta vuoka uunista ja lisää päälle loppu parmesaanijuustosta.

Vinkki! Tarjoa paahdettu porkkana esimerkiksi yrttikuorrutetun broilerin lisukkeena.

paahdettu porkkana

Lue myös Anna.fi: Paahdetut porkkanat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Paahdettu porkkana

Sinun täytyy kommentoidaksesi.