
Paahdettu porkkana
Paahdettu pokkana on herkullinen lisuke melkein mille vain. Paahdettuna porkkanan maku tiivistyy ja makeutuu.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Paahdettu porkkana
- 700 g porkkanoita
- 50 g voita
- 1 dl parmesaanijuustoa raastettuna
- ½ dl tuoretta timjamia hienonnettuna
- 1-2 valkosipulinkynttä
- ½ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl sitruunamehua
Valmistusohje
Paahdettu porkkana valmistuu helposti näin:
- Pese 700 grammaa porkkanoita ja kuori ne halutessasi. Leikkaa porkkanat pitkittäin neljään osaan. Raasta desilitra parmesaanijuustoa. Kuori ja hienonna yhdestä kahteen valkosipulinkynttä.
- Yhdistä 50 grammaa huoneenlämpöistä voita, 2/3 parmesaaniraasteesta, puoli desilitraa tuoretta timjamia hienonnettuna, valkosipulinkynnet, puoli teelusikallista suolaa, 1/4 teelusikallinen rouhittua mustapippuria ja teelusikallinen sitruunamehua.
- Levitä porkkanat uunivuokaan. Leivtä voi-parmesaani-mausteseos päälle nokareina.
- Nosta vuoka uuniin ja paahda 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat pehmenneet ja saaneet hieman paahteista väriä. Nosta vuoka uunista ja lisää päälle loppu parmesaanijuustosta.
Vinkki! Tarjoa paahdettu porkkana esimerkiksi yrttikuorrutetun broilerin lisukkeena.
Lue myös Anna.fi: Paahdetut porkkanat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Paahdettu porkkana