Reseptit
yli 60 min
10
Kiitos

Paahdettu porsaankylkirulla ja omenasinappikastike

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2.5 kg luutonta porsaankylkeä kamaralla

mausteseos:

4 tähtianista
2 kuivattua chiliä
1 rkl mustapippureita
1 rkl rosmariinia
2 rkl karkeaa suolaa

Uunivuokaan:

2 dl vettä

Omena-sinappikastike:

2 dl paistolientä
4 rkl makeaa omenasosetta
2 rkl sinappia
2 dl kuohukermaa
2 rkl vaaleaa kastikesuurusta

Valmistusohje

1. Levitä porsaankylkirulla kamarapuoli
alaspäin leikkuulaudalle.
Irrota kamara silavakerroksesta
molemmista päistä 8–10 sentin
matkalta terävällä veitsellä, jotta
kylkilevy on helpompi kääriä rullalle.
Nuiji levy lihanuijalla tasaiseksi.

2. Murskaa kuivatut mausteet
suolan kanssa morttelissa hienoksi
jauheeksi. Levitä mausteseos lihan
sisäpintaan tasaisesti.

3. Kääri liha rullalle niin, että
kamaraosuudet kohtaavat. Sido
paistinarulla tiukaksi kääröksi.

4.Nosta liharulla uunivuokaan
ja paahda ensin 225-asteisessa
uunissa 15 minuuttia, jotta pinta
saa kauniin värin. Laske sen jälkeen
lämpö 150 asteeseen.

5. Kaada uunivuokaan hieman
vettä ja kypsennä lihaa 3–4 tuntia.
Käännä lihaa muutaman kerran
kypsennyksen aikana.

6. Kääri kypsä rulla folioon vetäytymään
15 minuutiksi. Valmista
uunivuokaan valuneesta paistoliemestä,
omenasoseesta, sinapista
ja kermasta keittämällä kastike.
Suurusta vaalealla kastikesuuruksella.
Leikkaa porsaanrulla viipaleiksi
ja tarjoile kastikkeen ja lisukkeiden
kera.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Paahdettu porsaankylkirulla ja omenasinappikastike

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X