Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Paahdettu rosolli

Paahdettu rosolli on vaihtoehto perinteiselle kylmälle versiolle. Siirapilla makeutetut juurekset maistuvat sinihomejuustosta tai vuohenjuustosta tehdyn kastikkeen kera.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Paahdettu rosolli:

  • 250 g keltajuuria
  • 250 g raitapunajuuria
  • 250 g punajuuria
  • 250 g porkkanoita
  • 3 sipulia
  • 0.5 dl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl vaaleaa siirappia

Paahdetun rosollin kastike

  • 2 dl ranskankermaa
  • 150 g sinihomejuustomurua tai pehmeää vuohenjuustoa

Valmistusohje

Uunirosolli eli paahdettu rosolli valmistuu näin.

1. Kuori ja lohko juurekset uunipannulle. Sekoita mausteet keskenään ja kaada seos juureksille. Paahda rosollia 200-asteisessa uunissa noin tunti.

2. Sekoita kastikkeen ainekset ja tarjoa paahdetun rosollin kanssa.

Katso myös: Rosolli-sillileipä

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Punajuuri-pähkinäsalaatti

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Paahdettu rosolli

Erkki

Ihan mahtava

Sinun täytyy kommentoidaksesi.