Paahdettu rosolli
Paahdettu rosolli on vaihtoehto perinteiselle kylmälle versiolle. Siirapilla makeutetut juurekset maistuvat sinihomejuustosta tai vuohenjuustosta tehdyn kastikkeen kera.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Paahdettu rosolli:
- 250 g keltajuuria
- 250 g raitapunajuuria
- 250 g punajuuria
- 250 g porkkanoita
- 3 sipulia
- 0.5 dl öljyä
- 1 tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 rkl vaaleaa siirappia
Paahdetun rosollin kastike
- 2 dl ranskankermaa
- 150 g sinihomejuustomurua tai pehmeää vuohenjuustoa
Valmistusohje
Uunirosolli eli paahdettu rosolli valmistuu näin.
1. Kuori ja lohko juurekset uunipannulle. Sekoita mausteet keskenään ja kaada seos juureksille. Paahda rosollia 200-asteisessa uunissa noin tunti.
2. Sekoita kastikkeen ainekset ja tarjoa paahdetun rosollin kanssa.
Katso myös: Rosolli-sillileipä
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Punajuuri-pähkinäsalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Paahdettu rosolli
Ihan mahtava