Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Paahdettu siika

Paahdettu siika on nopea ja helppo kalaruoka. Siikafileet paahtuvat uunin grillivastuksen alla muutamassa minuutissa. Kalan kaveriksi sopivat pienet pariisinperunat ja ranskankermalla notskistettu piparjuurituorejuusto.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2–4 suomustettua siikafileetä
suolaa
valkopippuria
2 rkl sitruunavoita (Valio maustevoi)
nippu tilliä

Pariisinperunat

400 g esikeitettyjä pariisinperunoita (esim. Pirkka)
400 g voita tai öljyä
1 tl suolaa
nippu ruohosipulia ja tilliä

Kastike

100 g piparjuurituorejuustoa (Viola)
½ dl ranskankermaa

Valmistusohje

1. Tee kalafileiden pintaan terävällä veitsellä viiltoja ja mausta. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja sivele kalafileiden kokoinen alue voilla. Peitä voideltu alue tillin varsilla ja nosta siikafileet tillin varsien päälle.

2. Paahda siikafileitä uunin grillivastuksen alla noin 5 minuuttia.

3. Tarjoa kalafileet pariisin- perunoiden kanssa. Huuhdo perunat lävikössä. Sulata voinokare paistokasarissa ja kaada perunat joukkoon. Mausta suolalla ja kuumenna perunat. Silppua joukkoon runsaasti tilliä ja ruohosipulia.

4. Sekoita kalalle kastikkeeksi ranskankermalla notkistettua piparjuurituorejuustoa.

Kokeile myös muita maukkaita kalaruokia:
Kermaiset ahvenfileet
Kalapihvit
Höyrytetty siika
Ruoka.fi: Siika kapriskastikkeessa

Avainsanat

Raaka-aineet:

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Paahdettu siika

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X