
Paahdettu tomaattikeitto
Paahdetun tomaattikeiton tomaatit ja sipulit saavat ihanan paahteisen maun uunissa. Vaalea leipä ja parmesaanijuusto saostavat keiton ja antavat makua.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Paahdettu tomaattikeitto:
- 1 kg tomaatteja
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 4 rkl öljyä
- ½ tl suolaa
- 2 tl sokeria
- ½ tl mustapippuria
- 2 siivua maalaisleipää
- 3 rkl parmesaanijuustoa
- 4 dl kasvislientä
Valmistusohje
1. Pese ja halkaise tomaatit. Kuori sipuli ja leikkaa lohkoiksi. Kuori valkosipuli.
2. Laita tomaatit leikkauspinta ylöspäin pellille leivinpaperin päälle, ripottele päälle 4 rkl öljyä, suolaa ja sokeria. Paahda uunissa 225 asteessa 20 minuuttia.
3. Lisää sipulit tomaattien joukkoon ja jatka paahtamista vielä 10 minuuttia. Ota pois uunista ja jäähdytä 10–15 minuuttia. Mausta tomaatit mustapippurilla.
4. Laita tomaatit tehosekoittimeen, lisää leipäkuutiot ja raastettu parmesaani. Soseuta tasaiseksi. Lisää kuumaa kasvislientä, kunnes saat tasaisen ja sopivan paksun keiton. Tarjoa quesadillojen kanssa.
Lisää reseptejä:
Mausteinen tomaattikeitto Kikherne-tomaattikeitto Ruoka.fi: Nopea papu-tomaattikeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Paahdettu tomaattikeitto