Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Paahdettuja hedelmiä ja valkosuklaata

Nosta hedelmäsalaattisi uuteen ulottuvuuteen. Pieni uunipaahto lohtii hedelmistä supermaukkaita. Päälle sulanut valkosuklaa ja kylkeen pyöräytetty jäätelöpallo takaavat makuilotulituksen.

Ainekset

Paahdetut hedelmät:

  • 1 päärynä
  • 1 hapahko omena
  • 2-4 tuoretta luumua
  • ½ dl ruokosokeria
  • (2 rkl rommia)

pinnalle:

  • 100 g valkoista suklaata

Lisäksi:

  • vaniljajäätelöä

Valmistusohje

1. Kuori päärynä ja omena. Poista siemenkota ja leikkaa hedelmät lohkoiksi. Lohko luumut. Asettele hedelmät voideltuun uunivuokaan. Ripota pinnalle sokeria ja rommia tai hieman sitruunamehua.

2. Paahda 225-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia kunnes pinta saa väriä ja hedelmät pehmenevät. Sammuta uuni ja peitä pinta raastetulla valkosuklaalla. Jatka kypsennystä jälkilämmössä kunnes suklaa sulaa. Tarjoa jäätelön kanssa.

paahdettuja hedelmiä ja valkosuklaata
Karamellimaiseksi paahdettu valkosuklaa on tämän hedelmäjälkkärin juju. Kuva: Jarmo Wright

Katso myös: Hedelmäsalaatti seitsemällä eri reseptillä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Paahdettuja hedelmiä ja valkosuklaata

Sinun täytyy kommentoidaksesi.