Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kesäkurpitsahummus

Kesäkurpitsasadosta valmistuu mehukas ja maukas hummustahna. Sen kaverina lapsikin popsii huomamatta runsaasti erilaisia kasviksia. Kokeile tahnassa tahinin sijaan maapähkinävoita.

Ainekset

Kesäkurpitsahummus

  • 1 (n. 300 g) keskikokoinen kesäkurpitsa
  • 1 prk (290/175 g) esikeitettyjä kikherneitä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 rkl maapähkinävoita
  • ¼ tl suolaa

Koristeluun:

  • (oliiviöljyä)
  • (¼ tl paprikajauhetta)

Valmistusohje

Kesäkurpitsahummus tehdään näin:

1. Pese ja paloittele kesäkurpitsa monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Siivilöi kikherneet, mutta säästä liemi. Lisää herneet muiden ainesten kanssa koneeseen.

2. Aja ainekset kuohkeaksi soseeksi. Lisää tarvittaessa kikherneiden lientä, jos haluat ohuemman tahnan.

3. Valuta sose rasiaan ja koristele halutessasi oliiviöljyllä ja paprikajauheella.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 16/18.

Hummusta voi tuunata myös näin:

Maa-artisokkahummussta kulhossa

Maa-artisokkahummus

Punajuuri hummus

Punajuurihummus

hernehummus

Helppo hernehummus

Anna.fi: Avokadohummus ja kasviksia


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kesäkurpitsahummus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.