Paahdetut maustepähkinät
Paahdetut maustepähkinät maistuvat leffaillassa glögin kanssa. Chili ja garam masala -mausteseos tekevät pähkinöistä ihanan mausteisia.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Paahdetut maustepähkinät
- 400 g cashew-pähkinöitä
- 400 g kuorittuja manteleita
- 1 ½ rkl oliiviöljyä
- noin 1 rkl chilimursketta (esim. McCormic)
- noin 3 tl Garam masala-mausteseosta
- noin 1 ½ tl suolaa
Valmistusohje
Paahdetut maustepähkinät valmistuvat helposti näin: Paahdetut maustepähkinät
1. Levitä cashew-pähkinät ja mantelit leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda niitä uunissa 180 asteessa kevyesti noin 5-10 minuuttia. Varo, etteivät ne pala. Anna hetken jäähtyä.
2. Sekoita mausteet keskenään. Pyörittele paahdetut pähkinät ensin oliiviöljyssä ja sitten mausteseoksessa. Tarjoa paahdetut maustepähkinät sellaisinaan naposteltaviksi.
Vinkki: Cashewpähkinä paranee paahtamalla – katso, mihin kaikkeen suosikkipurtava sopii
Lue myös Anna.fi: Näin valmistuvat hunajassa ja rosmariinissa uitetut paahdetut pähkinät
Kommentoi
Kommentoi juttua: Paahdetut maustepähkinät