Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Paahdetut nektariinit

Paahdetut nektariinit on vartissa valmis jälkiruoka, joka vie kielen mennessään. Nektariineista tai persikoista, rouhitusta pähkinästä ja valkosuklaasta valmistettu herkku maistuu jäätelön, vanilja-, jogurtti- tai kinuskikastikkeen kanssa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Paahdetut nektariinit:

  • 4 nektariinia tai persikkaa
  • 4 rkl ruokosokeria
  • 4 rkl rouhittua macademiapähkinää tai mantelia
  • 4 rkl rouhittua valkosuklaata
  • 5 dl vadelmia tai mustikoita

Valmistusohje

Paahdetut nektariinit valmistuvat näin:

1. Halkaise hedelmät. Poista kivet ja aseta hedelmänpuolikkaat voideltuun uunivuokaan.

2. Ripota päälle sokeria ja paahda 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Lisää pinnalle rouhittua pähkinää ja rouhittua suklaata. Jatka paahtamista viitisen minuuttia ja tarjoa paahdetut nektariinit jäätelön, kastikkeen tai kermavaahdon kanssa.

Katso myös: Persikka koukuttaa kesän leivonnaisissa ja jälkiruoissa – poimi 4 suussa sulavaa reseptiä!

Anna.fi/ruoka:  Persikka-pekaanipaistos


Kommentoi

Kommentoi juttua: Paahdetut nektariinit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.