Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Paahdetut ruusukaalit ja korianteridippi

Paahdetut ruusukaalit maustetaan suolalla ja viinietikalla. Uppopaistetut ruusukalit voi tehdä etukäteen ja tarjota huoneenlämpöisinä. Kasvikset maistuvat korianteridipin kanssa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Paahdetut ruusukaalit

  • 600 g ruusukaalia
  • 4 dl rypsiöljyä
  • 1 rkl omena- tai valkoviinietikkaa
  • 1 tl sormisuolaa
  • ½ tl cayennenpippuria

Korianteridippi

  • 200 g kermaviiliä
  • 1 ruukku korianteria
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

Paahdetut ruusukaalit ja korianteridippi tehdään helposti näin:

1. Halkaise 600 grammaa ruusukaaleja, leikkaa isoimmat neljään osaan.

2. Kuumenna neljä desilitraa rypsiöljyä 180 asteiseksi syvässä kattilassa. Uppopaista ruusukaalit rapeiksi, muutama minuutti per puoli. Valuta talouspaperilla ja laita kulhoon. Pirskottele päälle ruokalusikallinen omena-tai valkoviinietikkaa ja lisää teelusikallinen sormisuolaa. Mausta paahdetut ruusukaalit puolikkaalla teelusikallisella cayennepippuria.

3. Valmista korianteridippi. Hienonna korianteri. Yhdistä korianteri, purkki kermaviiliä ja puoli teelusikallista suolaa ja tarjoa ruusukaalien kanssa.

Vinkki! Ruusukaalit räiskivät hieman öljyssä, joten friteeraa ne pienissä erissä. Kuivaa tarvittaessa kaalit huolellisesti ennen paistamista.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 11/2022.

Lue myös: Herkuttele ruusukaalilla – katso maukkaat ohjeet

Lue myös Anna.fi: Ruusukaali kolmella tavalla – valitse suosikkisi!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Paahdetut ruusukaalit ja korianteridippi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.