Paahdetut väriporkkanat ja tahini-jogurttikastike
Tiesitkö, että porkkana ei ollut alun perin oranssi? Ensimmäiset syötäväksi jalostetut porkkanat olivat violetteja. Porkkanaa on syöty myös keltaisena ja tummanpunaisena. Oranssin porkkanan kehittivät hollantilaiset maanviljelijät. Paahdetutu porkkanat kruunaa täyteläinen tahinikastike.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Paahdetut sateenkaariporkkanat:
- 500 g sateenkaariporkkanoita tai tavallisia oransseja porkkanoita
- 3 rkl vaahterasiirappia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
Tahini-jogurttikastike:
- 3 dl maustamatonta paksua turkkilaista jogurttia
- 3 rkl seesaminsiementahnaa eli tahinia
- ½ sitruunan puristettu mehu
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria tai hunajaa
Lisäksi:
- 200 g granaattiomenansiemeniä
- 2 rkl pistaasipähkinöitä
- yrttejä tai rucolaa koristeeksi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Paahdetut väriporkkanat ja tahini-jogurttikastike