sateenkaariporkkanat ja tahinikastike
Reseptit
30-60 min
6
Kiitos

Paahdetut väriporkkanat tahini-jogurttikastikkeella

Tiesitkö, että porkkana ei ollut alun perin oranssi? Ensimmäiset syötäväksi jalostetut porkkanat olivat violetteja. Porkkanaa on syöty myös keltaisena ja tummanpunaisena. Oranssin porkkanan kehittivät hollantilaiset maanviljelijät. Paahdetutu porkkanat kruunaa täyteläinen tahinikastike.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Paahdetut sateenkaariporkkanat:

500 g sateenkaariporkkanoita tai tavallisia oransseja porkkanoita
3 rkl vaahterasiirappia
2 rkl oliiviöljyä
2 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Tahini-jogurttikastike:

3 dl maustamatonta paksua turkkilaista jogurttia
3 rkl seesaminsiementahnaa eli tahinia
1/2 sitruunan puristettu mehu
1 tl suolaa
1 tl sokeria tai hunajaa

Lisäksi:

200 g granaattiomenansiemeniä
2 rkl pistaasipähkinöitä
yrttejä tai rucolaa koristeeksi

Keskustelu

Kommentoi juttua: Paahdetut väriporkkanat tahini-jogurttikastikkeella

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X