Reseptit
30-60 min
6

Paahdetut väriporkkanat tahini-jogurttikastikkeella

Tiesitkö, että porkkana ei ollut alun perin oranssi? Ensimmäiset syötäväksi jalostetut porkkanat olivat violetteja. Porkkanaa on syöty myös keltaisena ja tummanpunaisena. Oranssin porkkanan kehittivät hollantilaiset maanviljelijät. Paahdetutu porkkanat kruunaa täyteläinen tahinikastike.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Paahdetut sateenkaariporkkanat:

500 g sateenkaariporkkanoita tai tavallisia oransseja porkkanoita
3 rkl vaahterasiirappia
2 rkl oliiviöljyä
2 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Tahini-jogurttikastike:

3 dl maustamatonta paksua turkkilaista jogurttia
3 rkl seesaminsiementahnaa eli tahinia
1/2 sitruunan puristettu mehu
1 tl suolaa
1 tl sokeria tai hunajaa

Lisäksi:

200 g granaattiomenansiemeniä
2 rkl pistaasipähkinöitä
yrttejä tai rucolaa koristeeksi

Valmistusohje

1. Pese porkkanat ja kuori ne halutessasi. Leikkaa porkkanat pitkittäin neljään osaan. Pyörittele porkkanat sekoituskulhossa vaahterasiirapissa, oliiviöljyssä, suolassa ja pippurissa. Nosta uunivuokaan ja paahda 225 asteessa noin 10 minuuttia. Jos haluat täysin läpikypsiä porkkanoita, paista pidempään.

2. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen ja tarjoile paahdettujen porkkanoiden kera. Koriste annokset granaattiomenansiemenillä, rouhituilla pistaasipähkinöillä ja yrteillä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/18.

Uutta jujua porkkanoihin:

Chiliporkkanat

Chilipaahdetut porkkanat

omenaglögissä marinoidut porkkanat

Omenaglögimarinoidut porkkanat

uuniporkkanat

Uuniporkkanat

Anna.fi: Mausteiset porkkanat

 

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Paahdetut väriporkkanat tahini-jogurttikastikkeella

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X