Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Paahdetut tuoreet valkosipulit

Paahdetut valkosipulit mehevöityvät uunissa ja maustuvat tuoreilla yrteillä ja suolalla. Ota talteen Kotilieden resepti ja teet parhaat valkosipulit!

Ainekset

Paahdetut valkosipulit

  • 6-8 kpl tuoreita valkosipuleita
  • voita nokareina
  • ripaukset suolaa
  • tuoretta timjamia
  • tuoretta rosmariinia

Valmistusohje

Tee paahdetut valkosipulit näin:

  1. Leikkaa kokonaisista, tuoreista valkosipuleista varsi pois siten, että sipuliin jää leikkauspintaan noin 3 cm. Kannan ja varsiosan voit käyttää vaikka grillattujen vihannesten maustamiseen.
  2. Ripottele leikkauspintaan hieman suolaa. Laita päälle nokare voita ja runsaasti tuoreita tai kuivattuja yrttejä esimerkiksi timjamia ja rosmariinia. Kypsennä uunissa noin 200 asteessa noin 10 minuuttia.
  3. Kokonaisten valkosipulien kanssa maistuvat pannulla kypsennetyt siitakesienet.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Paahdetut tuoreet valkosipulit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.