Paahdetut tuoreet valkosipulit
Paahdetut valkosipulit mehevöityvät uunissa ja maustuvat tuoreilla yrteillä ja suolalla. Ota talteen Kotilieden resepti ja teet parhaat valkosipulit!
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Paahdetut valkosipulit
- 6-8 kpl tuoreita valkosipuleita
- voita nokareina
- ripaukset suolaa
- tuoretta timjamia
- tuoretta rosmariinia
Valmistusohje
Tee paahdetut valkosipulit näin:
- Leikkaa kokonaisista, tuoreista valkosipuleista varsi pois siten, että sipuliin jää leikkauspintaan noin 3 cm. Kannan ja varsiosan voit käyttää vaikka grillattujen vihannesten maustamiseen.
- Ripottele leikkauspintaan hieman suolaa. Laita päälle nokare voita ja runsaasti tuoreita tai kuivattuja yrttejä esimerkiksi timjamia ja rosmariinia. Kypsennä uunissa noin 200 asteessa noin 10 minuuttia.
- Kokonaisten valkosipulien kanssa maistuvat pannulla kypsennetyt siitakesienet.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Paahdetut tuoreet valkosipulit