Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Paahdetut viinirypäleet

Paahdetut viinirypäleet maistuvat taivaallisilta lämpimän camembertjuuston kera ja sopivat loistavasti myös salaattien sekaan.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Paahdettu camembertjuusto

  • 250 g camembertjuustoa (yksi kiekko)
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 2 tl hunajaa

Paahdetut viinirypäleet

  • 500 g kivettömiä viinirypäleitä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl sormisuolaa

Valmistusohje

Paahdetut viinirypäleet valmistuvat helposti näin:

1. Avaa camembertjuustokiekko ja poista se puukotelosta ja poista muovikääre juuston ympäriltä. Kääri juustokiekko folioon ja upota takaisin puukoteloon. Viillä juuston päälle pari viiltoja ja rouhi päälle puoli teelusikallista mustapippuria ja valuta kaksi teelusikallista hunajaa. Kääri folio kiinni löysästi. Voit kietaista puukotelon ympärille paistonarua, jos reunat repeävät.

2. Paahda juustoa 200 asteessa noin 25 minuuttia. Ota 500 grammaa kivettömiä viinirypäleitä. Pirskota kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä ja puoli teelusikallista sormisuolaa rypäleille. Nosta ne uuniin kun paistoaikaa on jäljellä vartti.

3. Nauti juusto ja paahdetut viinirypäleet lämpiminä. Tarjoa leipätikkujen kanssa.

paahdetut viinirypäleet

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2022.

Lue myös Anna.fi: Paahdetut viinirypäleet sopivat myös salaattien sekaan. Tee vaikka herkullinen pitaleipäsalaatti.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Paahdetut viinirypäleet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.