
Paahdetut viinirypäleet
Paahdetut viinirypäleet maistuvat taivaallisilta lämpimän camembertjuuston kera ja sopivat loistavasti myös salaattien sekaan.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Paahdettu camembertjuusto
- 250 g camembertjuustoa (yksi kiekko)
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 2 tl hunajaa
Paahdetut viinirypäleet
- 500 g kivettömiä viinirypäleitä
- 2 rkl oliiviöljyä
- ½ tl sormisuolaa
Valmistusohje
Paahdetut viinirypäleet valmistuvat helposti näin:
1. Avaa camembertjuustokiekko ja poista se puukotelosta ja poista muovikääre juuston ympäriltä. Kääri juustokiekko folioon ja upota takaisin puukoteloon. Viillä juuston päälle pari viiltoja ja rouhi päälle puoli teelusikallista mustapippuria ja valuta kaksi teelusikallista hunajaa. Kääri folio kiinni löysästi. Voit kietaista puukotelon ympärille paistonarua, jos reunat repeävät.
2. Paahda juustoa 200 asteessa noin 25 minuuttia. Ota 500 grammaa kivettömiä viinirypäleitä. Pirskota kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä ja puoli teelusikallista sormisuolaa rypäleille. Nosta ne uuniin kun paistoaikaa on jäljellä vartti.
3. Nauti juusto ja paahdetut viinirypäleet lämpiminä. Tarjoa leipätikkujen kanssa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2022.
Lue myös Anna.fi: Paahdetut viinirypäleet sopivat myös salaattien sekaan. Tee vaikka herkullinen pitaleipäsalaatti.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Paahdetut viinirypäleet