Paahtokinuski
Paahtokinuskia voi tarjoilla tuoreiden tai jäisten pakastemarjojen, hedelmälohkojen, jäätelön tai uuniomenoiden kastikkeena. Se sopii myös kuorrutteeksi tai täytteeksi kakkuihin, muffineihin ja leivoksiin.
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- 2 dl Siro- tai kidesokeria
- 2 dl kuumennettua kuohukermaa
- 1 rkl voita
Valmistusohje
1. Kuumenna kerma mikrossa tai pienessä kasarissa.
2. Kaada sokeri kuivan valurauta- pannun pohjalle. Kuumenna sekoittamatta, kunnes sokeri alkaa sulaa ja saada väriä. Liikuttele pannua. Toimi nopeasti, sokeri palaa helposti.
3. Kaada kuuma kerma sulaan sokeriin ja sekoita teräslusikalla. Keitä, kunnes seos sakenee tasaiseksi kinuskiksi. Lisää lopuksi nokare voita.
Kokeile myös muita kinuskireseptejä:
Pikakinuski Suklaa-kinuskibrowniet Affogato espresso-kinuskikastikkeella Pähkinäkinuskit Ruoka.fi: Kinuskilla kuorrutettu inkiväärikakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Paahtokinuski