Reseptit
30-60 min
12

Brita-kakku päärynä-mascarponetäytteellä

Suussa sulava, marenkinen Brita-kakku on kahvipöytien klassikko. Juhlan jälkiruokakruunuksi sopii päärynöillä ja piparkakuilla maustettu Brita-torttu.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Brita-kakku päärynä-mascarponetäytteellä

150 g voita
1 1/2 dl sokeria
4 kananmunankeltuaista
2 1/4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl maitoa

Marenki:

4 kananmunanvalkuaista
2 dl sokeria
1 dl mantelilastuja

Brita-kakun täyte:

2 dl kuohukermaa
1 prk (250 g) mascarponejuustoa
2-3 rkl sokeria
3 kypsää päärynää

Pinnalle:

2-3 valmista piparkakkua
tomusokeria
syötäviä kukkia

Valmistusohje

1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen joukkoon huolella vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnä- jauhoihin. Lisää jauhoseos ja maito voi-keltuaisvaahtoon, ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperoidun uunipellin (30 x 40 cm) päälle. Voit myös sitoa leivinpaperista cocktailtikkujen avulla vuoan kokoisen palan.

2. Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi, ja lisää loppuvaiheessa sokeri vähitellen joukkoon. Vatkaa kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Levitä marenki taikinapohjan päälle.

3. Paista pohjalevyä uunin keskitasolla 175 lämpöasteessa noin 25 minuuttia, tai kunnes marenki on kauniin ruskea. Anna kakkulevyn jäähtyä, ja leikkaa se kahtia.

4. Valmista täyte. Vaahdota kerma. Mausta mascarpone sokerilla, ja sekoita pehmeäksi. Nostele lopuksi kermavaahto joukkoon. Kuori ja viipaloi päärynät.

5. Nosta toinen kakkulevyistä tarjoiluastiaan. Levitä päälle puolet kermaseoksesta sekä päärynät.

6. Levitä pinnalle loppu kermaseos. Murusta pinnalle piparkakut ,ja koristele tomusokerilla ja syötävillä kukilla.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 22/17.

Juhlavat jälkiruoat marengista teet myös näillä ohjeilla:

Pähkinäpavlova

Pähkinäpavlova

Limetti-kookoskinuskikakku

Tahmatassun limetti-kookoskakku

suklaakinuski-pavlova

Suolakinuskipavlova ja hedelmiä

Ruoka.fi: Maitosuklaamoussella täytetty marenkikakku

Keskustelu

Kommentoi juttua: Brita-kakku päärynä-mascarponetäytteellä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X