Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Päärynäbritakakku

Päärynä-britakakku on juhlan jälkiruokakruunu, jota kaikki rakastavat. Brita täytetään mehevillä päärynöillä. Syötävät orvokit ja piparkakkumurut viimeistelevät ihanan klassikkokakun.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Päärynä-britakakku, pohja

  • 150 g voita
  • 1 ½ dl sokeria
  • 4 kananmunankeltuaista
  • 2 ¼ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl piparkakkumaustetta
  • 1 dl maitoa

Päärynä-britakakku, marenki

  • 4 kananmunanvalkuaista
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl mantelilastuja

Päärynä-mascarponetäyte

  • 2 dl kuohukermaa
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 2-3 rkl sokeria
  • 3 kypsää päärynää

Päärynä-britakakku, koristelu

  • 2-3 valmista piparkakkua
  • tomusokeria
  • syötäviä kukkia

Valmistusohje

Päärynä-britakakku leivotaan helposti näin:

1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen joukkoon huolella vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnä- jauhoihin. Lisää jauhoseos ja maito voi-keltuaisvaahtoon, ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperoidun uunipellin (30 x 40 cm) päälle. Voit myös sitoa leivinpaperista cocktailtikkujen avulla vuoan kokoisen palan.

2. Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi, ja lisää loppuvaiheessa sokeri vähitellen joukkoon. Vatkaa kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Levitä marenki taikinapohjan päälle.

3. Paista pohjalevyä uunin keskitasolla 175 lämpöasteessa noin 25 minuuttia, tai kunnes marenki on kauniin ruskea. Anna kakkulevyn jäähtyä, ja leikkaa se kahtia.

4. Valmista täyte. Vaahdota kerma. Mausta mascarpone sokerilla, ja sekoita pehmeäksi. Nostele lopuksi kermavaahto joukkoon. Kuori ja viipaloi päärynät.

5. Nosta toinen kakkulevyistä tarjoiluastiaan. Levitä päälle puolet kermaseoksesta sekä päärynät.

6. Levitä pinnalle loppu kermaseos. Murusta pinnalle piparkakut ,ja koristele päärynä-britakakku tomusokerilla ja syötävillä kukilla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2017.

Juhlavat jälkiruoat marengista teet myös näillä ohjeilla:

Pähkinäpavlova

Pähkinäpavlova

Limetti-kookoskinuskikakku

Tahmatassun limetti-kookoskakku

suklaakinuski-pavlova

Suolakinuskipavlova ja hedelmiä

Ruoka.fi: Maitosuklaamoussella täytetty marenkikakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Päärynäbritakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.