Reseptit

Päärynä-puolukkatorttu

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

pohja

  • 2.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0.5 dl tomusokeria
  • 125 g voita tai margariinia
  • 2 rkl kermaa

Täyte

  • 2-3 päärynää
  • 1 dl pakastepuolukoita
  • 0.5 dl sokeria
  • 2 tl perunajauhoja
  • 0.5 tl jauhettua inkivääriä
  • ½ sitruunan raastettu kuori

Pinnalle

  • 2 liivatelehteä
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 dl ranskankermaa
  • noin ½ dl tomusokeria
  • ½ sitruunan raastettu kuori

koristeeksi

  • päärynää ja puolukoita

Valmistusohje

Päärynä-puolukkatorttu

Päärynä-puolukkatorttu on yksinkertaisuudessaan maukas piirakka, joka miellyttää puhtaalla maullaan. Päärynä-puolukkatorttuun voi hyvin käyttää pakastimen uumeniin unohtuneet puolukat.

1. Sekoita kulhossa kuivat aineet sekä rasva murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon kerma ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan noin 26 cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

2. Valmista täyte. Kuori ja leikkaa päärynät ohuiksi viipaleiksi. Ripottele taikinapohjan päälle hieman jauhoja. Levitä päälle päärynäviipaleet ja jäiset puolukat. Sekoita keskenään sokeri, perunajauhot, inkivääri ja sitruunaraaste. Sirottele mausteseos piirakan päälle.

3. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasossa noin 35 minuuttia. Nosta piirakka jäähtymään.

4. Nosta liivatteet likoamaan 5 minuutiksi kylmään veteen. Vaahdota kerma. Kuumenna sitruunamehu kasarissa. Purista liivatteet ja liota kuumaan mehuun. Sekoita ranskankerman joukkoon tomusokeri, sitruunankuori ja liivateseos. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto ja kääntele tasaiseksi.

5. Levitä kermaseos jäähtyneen piirakan pinnalle. Anna tortun hyytyä viileässä vähintään muutama tunti. Koristele päärynä-puolukkatorttu päärynäviipaleilla ja puolukoilla.

Ohje: Seija Mielke, Berliini, Saksa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Päärynä-puolukkatorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.