Päärynä-vuohenjuustotartaletit
Klassinen yhdistelmä vuohenjuustoa, päärynää ja saksanpähkinää tarjoillaan herkkusuille nyt tartalettien muodossa. Ihanat tartaletit tehdään valmiista filotaikinasta.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 30 annosta
- Kasvis
Ainekset
Päärynä-vuohenjuustotartaletit, pohja
- 3 levyä filotaikinaa
- 40 g sulatettua voita
Päärynä-vuohenjuustomousse
- 3 säilykepäärynän puolikasta
- 150 g pehmeää vuohenjuustoa
- 3 rkl maitorahkaa
- ¼ tl suolaa
Pinnalle
- 1 rkl saksanpähkinärouhetta
- q rkl krassia
Valmistusohje
Päärynä-vuohenjuustotartaletit tehdään helposti näin:
1. Anna filotaikinalevyjen sulaa rauhassa paketissa. Avaa taikinarulla varoen. Nosta yksi ohut levy voidellulle leivinpaperiarkille. Voitele se kevyesti pinnalta ja nosta päälle toinen. Toista voitelu ja nosta päälle vielä kolmas levy ja voitele pinta voisulalla. Leikkaa filolevystä noin 30 kappaletta 7 x 7 cm:n kokoista palaa. Vuoraa minimuffinipelti paloilla. Paista 200-asteisen uunin keskitasossa noin 8 minuuttia. Nosta filokupit varovasti jäähtymään ritilälle ennen täyttämistä. Voit valmistaa kupit hyvissä ajoin edellisenä päivänä.
2. Valmista mousse. Soseuta yksi päärynänpuolikas sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Vaahdota kulhossa vuohenjuusto, rahka ja suola keskenään. Sekoita lusikalla nostellen joukkoon päärynäsose.
3. Pilko loput päärynöistä hyvin pieniksi paloiksi ja nostele filokuppeihin. Pursota vaahtoa päälle. Koristele päärynä-vuohenjuustotartaletit murskatuilla saksanpähkinöillä ja krassilla.
Katso myös: Persimon-tartaletti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Päärynä-vuohenjuustotartaletit