Pääsiäislotta
Pääsiäisen kääretorttu saa makunsa sitruksista, mangosta ja aprikoosista. Leivo nyt mehevän hedelmäinen pääsiäslotta!
Ainekset
- 5 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 rkl kaakaojauhetta
täyte:
- 1 tlk säilöttyjä aprikooseja
hyytelötäyte:
- 200 g sitruunan- tai appelsiininmakuista tuorejuustoa
- 4 dl kuohukermaa
- 2 tlk säilöttyä mangoa
- 8 liivatelehteä, kylmää vettä
- ½ dl kiehuvan kuumaa vettä
koristeeksi:
- hedelmiä tai pääsiäismakeisia
Valmistusohje
- Valmista kääretorttu. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Vuoraa leivinpelti leivinpaperilla. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Vaahdota munat ja sokeri. Seulo jauhoseos munavaahtoon. Kaada melkein koko taikina uunipellille. Jätä noin 2 dl taikinaa kulhoon. Seulo siivilän läpi joukkoon kaakaojauhe. Valuta kaakollavärjätty taikina vaalean taikinan päälle raidoiksi. Vedä haarukalla raitojen poikki viiltoja, jotka tekevät pintaan marmorikuvion. Paista noin 10 minuuttia 200-asteisessa uunissa.
- Kumoa kypsä kääretorttulevy leivinpaperille, jonka päälle on ripoteltu kidesokeria. Valuta säilykeaprikoosit liemestään. Soseuta hedelmät ja levitä sose torttulevylle. Kääri rullaksi. Leikkaa kääretorttu ohuehkoiksi paloiksi. Leikkaa irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle leivinpaperilevy. Vuoraa vuoan pohja ja reunat kääretorttuviipaleilla.
- Valuta säilötyt mangopalat liemestään. Soseuta hedelmät. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Vaahdota kerma. Purista pehmenneet liivatelehdet vedestä. Sekoita joukkoon tilkka kiehuvan kuumaa vettä ja sekoita liivateseos hedelmäsoseeseen. Lisää joukkoon tuorejuusto ja vaahdotettu kerma. Jos kerman määrä hirvittää, puolet kermastavoi korvata maitorahkalla. Kaada seos vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Irrota kakku vuoasta ja korista hedelmillä tai pääsiäismakeisilla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pääsiäislotta