Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pääsiäispiirakka

Mehvistä broileripaloista, pinaattijuustoseoksesta ja halkaistuista kananmunista syntyy ruokaisa piiras pääsiäiseksi.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8 annosta

Ainekset

Pääsiäispiirakka broilerista

  • 500 g voitaikinaa

Pääsiäispiirakan broileritäyte:

  • noin 400 g kypsää broilerinlihaa
  • 6 kananmunaa
  • 250 g tuoretta pinaattia
  • 100 g nuoria voikukanlehtiä, rucolaa tai pinaattia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 500 g ricotta-tuorejuustoa tai cottage cheese -raejuustoa
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 100 g Provolone-juustoa tai ikääntynyttä Gruyere-juustoa

Pääsiäispiirakan voiteluun:

  • muna

Valmistusohje

Herkullinen pääsiäispiirakka onnistuu näin:

  1. Ota voitaikina sulamaan tai valmista se itse: 250 g voita tai margariinia, 4 dl hiivaleipäjauhoja, 1⁄2 dl vettä. Nypi jauhot ja kylmä, kuutioiksi leikattu rasva muruseokseksi. Lisää vesi ja anna levähtää jääkaapissa. Kauli levyksi ja aseta irtopohjaisen, halkaisijaltaan noin 24-senttisen vuoan pohjalle ja reunoille. Jätä kolmannes taikinasta piirakan päälle kaulittavaksi levyksi.
  2. Käytä piirakkaan tähteeksi jäänyttä lihaa tai ruskista broilerisuikaleita ja mausta liha suolalla, pippurilla ja sitruunalla. Keitä kananmunia 10 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä muutama minuutti, kuori ja halkaise.
  3. Huuhdo pinaatti ja voikukanlehdet tai rucola. Poista pitkät varret. Ryöppää lehdet nopeasti vähässä vedessä paistokasarissa ja valuta siivilässä. Purista jäähtyneistä lehdistä vesi ja leikkaa silpuksi. Silppua sipuli ja kuullota öljytilkassa pannulla. Sekoita pinaattiseos jäähtyneeseen sipuliin. Lisää myös juustot.
  4. Levitä broileripalat taikinapohjalle. Kaada pinaattijuustoseos päälle. Aseta täytteen päälle halkaistut kananmunat ja nosta taikinalevy kanneksi. Painele taikinareunat tiukasti ja voitele pinta munalla. Paista pääsiäispiirakka 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Lue myös: Helppoa pääsiäisruokaa broilerista

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Hurmaavat suolaiset piirakat – mehevä piirakka on illanistujaisten luottoherkku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pääsiäispiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.