Pääsiäispulla eli baba
Reseptit
yli 60 min
8
Kiitos

Pääsiäispulla eli baba

Baba eli kuohkea juureen leivottu pääsiäispulla on perinteinen pääsiäisen leivonnainen. Oikea pääsiäispulla tehdään korkealaitaiseen uunivuokaan, mutta somat pikkubabat voi leipoa silikonimuffinssivuokiin. Pullan kruunaa kuorrutus ja mehevöittää kostutus.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Pääsiäispullan taikinajuuri:

2 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja

munavaahto:

4 munaa
1 dl sokeria

voivaahto:

150 g pehmeää voita
50 g hillottuja appelsiininkuoria tai sukaattia
100 g korintteja
50 g rouhittuja manteleita
2 tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
ripaus muskottipähkinää

taikinan alustamiseen:

6 dl vehnäjauhoja

kostutus:

1 dl vettä
1/2 dl sokeria
puolikkaan sitruunan mehu
(tilkka punssia, rommia tai konjakkia)

Pääsiäispullan eli baban kuorrutus:

3 dl tomusokeria
tilkka sitruunamehua tai vettä

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pääsiäispulla eli baba

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X