Pääsiäispulla eli baba
Reseptit
yli 60 min
8
Kiitos

Pääsiäispulla eli baba

Kuohkea juureen leivottu pääsiäispulla eli baba on perinteinen pääsiäisen leivonnainen. Oikea pääsiäispulla tehdään korkealaitaiseen uunivuokaan, mutta somat pikkubabat voi leipoa silikonimuffinssivuokiin.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Pääsiäispullan taikinajuuri:

2 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja

munavaahto:

4 munaa
1 dl sokeria

voivaahto:

150 g pehmeää voita
50 g hillottuja appelsiininkuoria tai sukaattia
100 g korintteja
50 g rouhittuja manteleita
2 tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
ripaus muskottipähkinää
Mainos

taikinan alustamiseen:

6 dl vehnäjauhoja

kostutus:

1 dl vettä
1/2 dl sokeria
puolikkaan sitruunan mehu
(tilkka punssia, rommia tai konjakkia)

Pääsiäispullan eli baban kuorrutus:

3 dl tomusokeria
tilkka sitruunamehua tai vettä

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pääsiäispulla eli baba

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X