Reseptit
yli 60 min
24

Paheelliset suklaacannolit

Jamie Oliverin luksus­cannolit täytetään kaakaolla mauste­tulla ricottatahnalla. Herkku tarjoillaan kuuman sulan suk­laan ja paahdetun hasselpähkinärou­heen kera.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Paheelliset suklaacannolit:

2 kananmunaa
1/2 dl marsalaviiniä
3 rkl oliiviöljyä
3 1/2 dl hienoa vehnäjauhoa (jauhatusaste 00)
1 l ruokaöljyä uppopaistamiseen
600 g ricottajuustoa
1 tl vaniljatahnaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 tl kaakaojauhetta
1 rkl grappaa

Tarjolle:

200 g tummaa suklaata sulatettuna
100 g paahdettuja hasselpähkinöitä

Valmistusohje

1. Vatkaa munat, viini ja öljy vaahdoksi. Lisää jauhot. Sekoita kunnes seoksesta muodostuu kiinteä ja sileä taikinapallo. Kääri kelmuun ja anna levätä tunti.

2. Jaa taikina 24 osaan. Kauli taikinapallo 2 mm:n paksuiseksi. Paina se kevyesti öljytyn cannolimuotin ympärille painaen taikinan reunat kiinni toisiinsa tai voitele ne munalla kiinni.

3. Kuumenna uppopaistoöljy 180 asteeseen. Upota cannolimuotti, jossa on ympärillä taikinaa, kuumaan öljyyn minuutiksi. Nosta ylös ja valuta. Liu’uta cannoli irti muotista.

4. Valuta ricotta. Sekoita ricotta, vaniljatahna, hunaja, kaakao ja grappa tehosekoittimessa tahnaksi.

5. Lusikoi tahna pursotinpussiin, jossa on tähtitylla. Pursota täytettä cannolin sisään.

6. Tarjoile cannolit sulan suklaan ja murskattujen pähkinöiden kera.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.

Lisää syntisen suklaisia herkkuja:

minttusuklaafondant

Minttusuklaafondant

suklaakeksit_suklaatryffelit

Rapeat suklaakeksit

Mokkasuklaasuukot

Mokkasuklaasuukot

Anna.fi: Suklaa-suolakinuskitartaletit

Keskustelu

Kommentoi juttua: Paheelliset suklaacannolit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X