
Pähkinä-suklaakinuski
Pähkinä-suklaakinuski on tuhti herkku, jota on vaikea vastustaa. Makea suupala sopii niin glögikutsuille kuin ruokalahjaksikin.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Pähkinä-suklaakinuski
- 200 g taloussuklaaata
- 1 ½ dl kondensoitua maitoa
- ¼ dl kevytmaitoa
- 250 g fariinisokeria
- 1 rkl vaaleaa siirappia
- 75 g voita
- 400 g pähkinöitä
Valmistusohje
Pähkinä-suklaakinuski valmistuu helposti näin:
- Paloittele 200 grammaa suklaata ja sulata mikrossa matalalla teholla muutama sekunti kerrallaan. Sekoittele välillä.
- Vuoraa kulmikas vuoka (20 cm x 30 cm) leivinpaperilla. Kaada suklaa vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka jääkaappiin.
- Mittaa puolitoista desiä kondensoitua maitoa, neljäsosa desiä kevytmaitoa, 250 grammaa fariinisokeria ja ruokalusikallinen siirappia kattilaan. Hauduta ahkerasti sekoitellen 15 minuuttia.
- Nosta kattila levyltä, lisää 75 grammaa voita paloiteltuna ja 400 grammaa pähkinöitä. Sekoittele 10 minuuttia, kunnes massa alkaa paksuuntua.
- Levitä pähkinä-kinuskiseos suklaan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
- Leikkaa pähkinä-suklaakinuski paloiksi. Säilytä herkuttelujen välillä kylmässä.
Vinkki! Tee itse englantilaistyyppinen fudge oikealla tyylillä.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/2022.

Lue myös Anna.fi: Herkullinen Snickers-fudge
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pähkinä-suklaakinuski