Reseptit

Pähkinäinen aprikoositorttu

Ainekset

valmis murotaikina tai:

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl sokeria
  • 100 g margariinia
  • 1 kananmuna

täyte:

  • 200-250 g keitettyjä aprikooseja tai konjakkiaprikooseja
  • 5 dl erilaisia pähkinöitä (cashew-, pekaani-, saksanpähkinä) ja kuorittuja manteleita
  • 3 kananmunaa
  • noin 0,5-1 dl aprikoosien keitinlientä

Valmistusohje

Pähkinäinen aprikoositorttu
  1. Kauli valmis murotaikina ohueksi ja vuoraa sillä piirakkavuoan pohja ja reunat. Tai nypi vehnäjauhot, sokeri ja paloiteltu margariini murumaiseksi ja sekoita joukkoon kevyesti vatkattu kananmuna. Kauli taikina piirakkavuokaan tai irtoreunaiseen kakkuvuokaan. Vuoraa leivinpaperilla, niin saat kypsän piirakan helposti irti vuosta.
  2. Asettele piirakkavuokaan valutetut aprikoosit ja runsaasti pähkinöitä ja manteleita. Sekoita kananmunat ja aprikoosien keitinlientä tai konjakkiaprikoosien lientä. Kaada seos piirakan päälle.
  3. Paista 175 asteessa noin 30-40 minuuttia. Voitele pinta uunista otettua aprikoosiliemellä. Tarjoa aprikoosipiirakka teepöydässä tai jäätelön tai kylmän kermavaahdon kanssa jälkiruoaksi hyvän kahvin kanssa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pähkinäinen aprikoositorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.