Pähkinäinen jauhelihamureke ja maalaismuusia
Cashewpähkinät tuovat upean maun mehevälle lihamurekkeelle. Perinteikäs maalaismuusi kruunaa aterian ja tuo mieleen lapsuuden aidon kotiruoan.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
- 700 g naudan paistijauhelihaa
- 2 dl hienonnettuja cashewpähkinöitä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 dl parmesaaniraastetta
- 1 dl kuohukermaa
- 1 kananmuna
- 3 rkl tomaattisosetta
- 1 tl suolaa ja oreganoa
- ripaus rouhittua mustapippuria
Ympärille:
- 4-5 pekoniviipaletta
Maalaismuusi:
- 800 g jauhoista perunaa
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 sipuli
- 2 rkl voita
- 1 rkl sokeria
- 1 dl perunoiden keitinlientä
- 0.5 tl suolaa
- 2 tl kokojyväsinappia
Valmistusohje
Pähkinäinen jauhelihamureke maalaismuusin kera valmistetaan näin:
1. Jauha cashewpähkinät ja valkosipulinkynsi minileikkurilla karkeaksi jauheeksi. Sekoita pähkinäseos muiden ainesten kanssa jauhelihamassaan. Kääntele tasaiseksi murekemassaksi.
2. Muotoile mureke kostutetuin käsin tasapaksuksi pötköksi leivinpaperoidulle uunipellille. Levitä puolitetut pekoniviipaleet vinosti lomittain jauhelihamurekkeen päälle. Käännä pekonisuikaleiden päät piiloon murekerullan alle.
3. Peitä pähkinäinen jauhelihamureke foliolla ja kypsennä 200-asteisen uunin keskitasossa noin 40 minuuttia. Poista folio ja jatka vielä kypsentämistä 10–15 minuuttia tai kunnes pekonit ovat paahtuneet kauniin ruskeiksi.
4. Pese, kuori ja lohko perunat. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä kuorittujen valkosipulinkynsien kanssa. Säästä osa keitinliemestä ja kaada loppu pois. Kuori ja suikaloi sipuli. Paahda sipulisuikaleet voin ja sokerin kanssa läpikuultavan, paahtuneen ruskeiksi. Soseuta perunat karkeaksi muusiksi, notkista keitinliemellä. Sekoita joukkoon suola, sinappi ja sipulit.
Katso myös: Peruna-jauhelihalaatikko sekä nopea jauhelihakastike ja spagetti
Katso myös Anna.fi: Gratinoidut lihapullat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pähkinäinen jauhelihamureke ja maalaismuusia