Pähkinäinen kesäkurpitsasalaatti
Kesäauringon kypsyttämistä kasviksista syntyy hetkessä herkullista ja näyttävää silmänruokaa. Tässä salaatissa yhdistyvät kesäkurpitsan pehmeä maku ja kotimaisen omenan ihan hapokkuus.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Pähkinäinen kesäkurpitsasalaatti:
- 1 iso keltainen kesäkurpitsa
- 2 kotimaista hapanta omenaa
- ½ limetin mehu
- 1 nippu rucolasalaattia
- 2-3 rkl hienonnettua minttua
- 4 rkl saksanpähkinää
Limettivalkosipulikastike:
- 3 rkl oliiviöljyä
- ½ limetin mehu
- veitsenkärjellinen hienonnettua valkosipulia
- ripaus suolaa ja rouhittua
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Pähkinäinen kesäkurpitsasalaatti valmistuu näin helposti ja nopeasti. Pese ja leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi.
2. Pese omenat ja poista omenaporalla siemenkodat. Leikkaa omenat kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Pirskota limettimehu omenaviipaleiden päälle.
2. Nostele tarjoiluvadille kerroksittain kesäkurpitsaa, omenaa, rucolaa ja hienonnettua minttua. Paahda saksanpähkinät kuivalla pannulla ja rouhi karkeaksi. Ripottele salaatin päälle.
3. Sekoita kastikeainekset ja pirskota salaatin pinnalle. Pähkinäinen kesäkurpitsasalaatti saa maustua tovin ennen tarjoamista.
Lue myös: Kokataan kesäkurpitsasta – katso herkulliset ohjeet!
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kesäkurpitsa-porkkanahöystö
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pähkinäinen kesäkurpitsasalaatti