Reseptit
4
Kiitos

Pähkinäinen kesäkurpitsasalaatti

Kesäauringon kypsyttämistä kasviksista syntyy hetkessä herkullista ja näyttävää silmänruokaa. Tässä salaatissa yhdistyvät kesäkurpitsan pehmeä maku ja kotimaisen omenan ihan hapokkuus.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kesäkurpitsasalaatti:

1 iso keltainen kesäkurpitsa
2 kotimaista hapanta omenaa
½ limetin mehu
1 nippu rucolasalaattia
2-3 rkl hienonnettua minttua
4 rkl saksanpähkinää

Limettivalkosipulikastike:

3 rkl oliiviöljyä
½ limetin mehu
veitsenkärjellinen hienonnettua valkosipulia
ripaus suolaa ja rouhittua
mustapippuria

Valmistusohje

1. Pese ja leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Pese omenat ja poista omenaporalla siemenkodat. Leikkaa kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Pirskota limettimehu omenaviipaleiden päälle.

2. Nostele tarjoiluvadille kerroksittain kesäkurpitsaa, omenaa, rucolaa ja hienonnettua minttua. Paahda saksanpähkinät kuivalla pannulla ja rouhi karkeaksi. Ripottele salaatin päälle.

3. Sekoita kastikeainekset ja pirskota salaatin pinnalle. Anna kesäkurpitsasalaatin maustua tovin ennen tarjoamista.

 

Lue myös: Kokataan kesäkurpitsasta – katso herkulliset ohjeet!

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pähkinäinen kesäkurpitsasalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X