Reseptit
10
Kiitos

Pähkinäinen marenkitorttu

Pähkinäinen marenkitorttu ihastuttaa joulun aikaan. Marenkirulla täytetään viikunoilla, pähkinöillä ja mascarponejuusto-kermaseoksella.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Marenkipohja:

5 kananmunanvalkuaista
2.5 dl erikoishienoa sokeria (Siro)
1 dl jauhettua mantelia
1 dl jauhettua hasselpähkinää
1 dl maissijauhoa

Pellille

tilkka juoksevaa rasvaa

Kumotessa pellille

1 dl rouhittua macademia- tai saksanpähkinää

Täyte

250 g kuivattuja viikunoita
1 dl vettä
puolen sitruunan mehu
1 dl kuohukermaa
250 g mascarponea
1 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl rouhittua macademia-tai saksanpähkinää

Valmistusohje

1. Aloita keittämällä täytteeseen tulevat viikunat veden ja sitruunamehun kanssa pehmeiksi. Soseuta sauvasekoittimella. Anna jäähtyä.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja levitä uunipellille leivinpaperi. Voitele leivinpaperi. Varaa toinen leivinpaperi tortun kumoamista varten leivinpöydälle ja ripottele pinnalle rouhittua pähkinää tai mantelia.

3. Jauha mantelit ja pähkinät ja sekoita joukkoon maissijauho. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon jauhoseos ja levitä taikina pellille. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

4. Kumoa torttupohja leivinpaperille, poista leivinpaperi ja anna pohjan jäähtyä hetki.

5. Vaahdota kerma. Sekoita täytteen ainekset ja levitä seos torttulevylle. Kierrä levy kääröksi, ja anna marenkitortun  jäähtyä jääkaapissa pari tuntia. Tarjoa pähkinäinen marenkitorttu tuoreena.

Kokeile myös muita ihania leivonnaisia:
Pähkinäpavlova
Pähkinäinen jouluhalko
Suklainen vadelma-pavlovarulla
Ruoka.fi: Luumu-marenkitorttu

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pähkinäinen marenkitorttu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X