Reseptit
30-60 min
12

Pähkinäinen toscakakku

Päivintä perinteinen toscapiiras uusiksi. Lisää pinnalle mantelilastujen lisäksi rouhittua mantelia ja pähkinöitä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Toscakakun pohja:

2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 dl kuohukermaa
150 g voita

Toscakuorrute:

150 g voita
5 dl pähkinöitä ja mantelilastuja
2 dl sokeria
1 dl kuohukermaa
2 rkl vehnäjauhija

Valmistusohje

1. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan irtopohjavuokaan (24 cm).

2. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita munavaahtoon. Lisää taikinaan maito ja sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi. Laita taikina vuokaan.

3. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia.

4. Mittaa kuorrutuksen aineet kattilaan, kuumenna ja anna kiehua muu- tama minuutti. Levitä kuorrutus esipaistetun pohjan päälle.

5. Jatka paistamista noin 10 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hiukan väriä. Anna toscakakun jäähtyä ennen tarjoamista.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 4/19.

Mantelipulla

Mantelimassalla täytetyt pullat viimeistellään mantelilastuilla.

 

 

 

 

 

 

 

Katso myös mantelipullien resepti.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pähkinäinen toscakakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X