Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pähkinäinen toscakakku

Pähkinäinen toscakakku on klassikon kiva muunnos. Lisää kakun pinnalle mantelilastujen lisäksi rouhittua mantelia ja pähkinöitä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Pähkinäinen toscakakku, pohja

  • 2 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • ½ dl kuohukermaa
  • 150 g voita

Pähkinäinen toscakakku, kuorrutus

  • 150 g voita
  • 5 dl pähkinöitä ja mantelilastuja
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 rkl vehnäjauhija

Valmistusohje

Pähkinäinen toscakakku leivotaan helposti näin:

1. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan irtopohjavuokaan (24 cm).

2. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita munavaahtoon. Lisää taikinaan maito ja sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi. Laita taikina vuokaan.

3. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia.

4. Mittaa kuorrutuksen aineet kattilaan, kuumenna ja anna kiehua muu- tama minuutti. Levitä kuorrutus esipaistetun pohjan päälle.

5. Jatka paistamista noin 10 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hiukan väriä. Jäähdytä pähkinäinen toscakakku ennen tarjoamista.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 4/2019.

Mantelipulla
Mantelimassalla täytetyt pullat viimeistellään mantelilastuilla.

 

 

 

 

 

 

 

Katso myös mantelipullien resepti.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pähkinäinen toscakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.